"Американците, възприемащи неуспелия наскоро опит за преврат в Турция като някакви екзотична външнополитическа история,...трябва да се замислят, че подобна перспектива не била немислима и в нашата страна, ако Доналд Тръмп победи и стане президент". Това прогнозира в статия за "Лос-Анджелис таймс" (LAT) пулицистът Джеймс Кърчик, който е също е привърженик на консервативната Републиканска партия, номинирала Тръмп.
"Опитайте се да си представите ситуация, в която Тръмп би заповядал на нашите военни да направят нещо глупаво, незаконно или ирационално... При това положение нашите военни, които са се клели в Конституцията, трябва да избират между спазването на закона и изпълнението на желанията на човек, който открито изразява пълното си неуважение към закона... Те спокойно биха могли да изберат първото", пише авторът.

Поддръжниците на Тръмп непрекъснато обвиняват съперничката му Хилари Клинтън, че демонстрира пренебрежение към закона. Кърчик обаче смята, че именно на Клинтън може без никакви притеснения да се предоставят ядрените кодове.

"Тръмп трябва да бъде спрян от избирателите, преди да се наложи военните да го направят", предупреждава публицистът.
 
"Лос-Анджелис таймс" е един от най-големите и уважавани американски вестници. Подобна публикация на страниците му изглежда скандална дори и за традиционно агресивната предизборна риторика в САЩ.