Днес стана ясно, че кметът на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова, издигната от „Демократична България“ (ДБ), се е замесила в скандал с присвояване на евросредства по проекта „Патронажна грижа“. Днес пък ДБ оттегли политическото си доверие от нея.

Скандалът с кметицата провокира продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който от първи ден на протестите в София следеше числеността им, да напише силен пост в личния си фейсбук профил.

Той сравни Росина Станиславова с бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, която преди дни бе изловена на разходка из София, докато се предполага, че е под домашен арест. БЛИЦ припомня, че малко след това Иванчева извади невероятно обяснение за станалото.

Ето какво написа Димчев за Станиславова и Иванчева (публикуваме думите му без редакторска намеса):

Изслушах внимателно Росина Станиславова по БНТ и разбрах всичко. Работила повече, насила й платили повече.

Госпожата са я избрали за районен кмет, кметството й няма управленски ресурс, та се налага тя да се самопостави начело на ръководител на европроект в нейната община. 

Самоназначила се е госпожата, взела е скромно заплащане. Съществена част от парите заминали за другите експерти по проекта, вероятно също познати и близки на районния кмет.

Въртя, сука, така било, така се правело, така било, лични нападки, хапане, дращене с нокти.

Та се замислих, че и Десислава Иванчева искаше да управлява европроекти и да изпълнява по най-добрия начин работата си.

Очарователна теза е, че Росина Станиславова се е принудила да взема допълнително трудово възнаграждение, защото са я избрали за кмет и няма кой друг да вземе парите за възрастни хора, подкрепени заради ковид пандемията. 

Но храбрата кметица е застанала на топа на устата, само и само работата да бъде свършена. Срещу едно нищо и никакво половин работно възнаграждение отгоре.

Много демократично, много истинско. Ще ни оправят.

"- Няма друг по-добър от мене, затова сама се определих за ръководител на проекта?
- Точно така, и го потвърждавам".Под поста на Димчев веднага се появиха куп коментари. Ето част от тях: