Скандалните разкрития на инфлуенсърката Флора Стратиева за методите на преподаване на проф. Евгений Дайнов подпалиха мрежата.

Както БЛИЦ съобщи,  в публикация в профила си във Фейсбук една от известните български влогърки сподели доста смущаващи неща, които се случват по време на лекциите на политолога.

„Прочете внимателно тази скандална публикация. В нея е описано нагледно какво правят либералите в образователната система.

Никакви уроци, материя, познания. Единствено безсрамна, агресивна, партийна агитация и цензура. Евгений Дайнов пише оценки въз основа на това, кои партии подкрепяте и кои нападате.

Ако това не стане национален скандал ще можем да заключим, че окончателно живеем в общество с либерален мейнстрийм. Защото много добре знаете, че ако ставаше въпрос за обратното, още утре протестърите щяха да се организират пред НБУ“, написа по този повод политическият анализатор Кристиян Шкварек.

Бившият образователен министър Красимир Вълчев също взе отношение по темата.

„„Плурализъм“, „критично мислене“, „демократичност“, „ненасилие“, „свобода на убежденията“- понятия, с които самопровъзгласилите се за „прогресивен“, „умнокрасив“ и „интелектуален“ елит обича да спекулира и да проповядва убежденията си.

Този пост на Флора Стратиева илюстрира безграничното лицемерие на този псевдоелит. За преподавателя Евгени Дайнов знанията и способноста за критично мислене нямат никакво значение.

Важни за говорителя на „демократите“ и „промяната“ при оценяването на студентите са само политическите им убеждения и степента на доктринираност. Ако си по-фанатизиран  и агресивен, получаваш по-висока оценка. Колебаещият се е назавършен в идеологически отношение и бива оценяван като по-нисш. Нищо по-различно от тоталитарна критериална система.

Евгени Дайнов символизира арогантната безпринципност на тази част от обществото ни, която си мисли, че ни превъзхожда, знае по-добре всичко от всеки, единствено има право да съди, поучава и обижда. Видях го и го чух от народните представители на „Демократична“ България и на „промяната“. Наричаха ни „глупави“, „апостоли на сатаната“ и „бивши хора“. Словесни насилници, които внасяха законопроекти за борба с насилието.

Дайнов и голяма част от „демократичните“ ни политици са чиста проба автократи, насилници и цензури по душа. На които, обаче не им липса наглост и лицемерие да се представят за апологети на демокрацията, почтената промяната и свободата.

Тези хора постоянно изживяват драмата на лицемерието си. Защото рано или късно ги разбират колко са фалшиви. И те стават още по-агресивни. И така отново“, отбеляза политикът в профила си в социалната мрежа.

„Текстът е оглушителен скандал за Дайнов! Всички граници на просташкото и неинтелигентното са прекрачени. Този университет е инкубатор на кастрирани умове. Имаше един период, когато непрекъснато изхвърлях някакви "професори" от листата ми за невъзпитано, душегубно поведение на страницата ми.

Досега не съм срещнала нормален преподавател в това учебно заведение. Със сигурност има изключения, но аз не ги познавам. Всички, които съм срещала, са тежко ограничени недемократи с някаква патология на скандалджийска и обидна комуникация със света наоколо. Те живеят в пълна непоносимост с другите видове възгледи, мнения, симпатии и изобщо с дишането на другите“, написа журналистката Калина Андролова.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук