Новият бюджет е много щедър, но и много добре балансиран. Това каза пред камерата на bTV бившият финансов министър Муравей Радев, който коментира бюджета за следващата година.

"Бюджет 2019 е щедър, защото се разпределят 6 млрд. лева. Няма да изброявам всичко, за което ще бъдат разпределени тези средства, защото няма да ни стигне цял ден. Дефицитът е почти нулев и няма увеличение на данъците, което говори за едно добре балансиране и е голям плюс. Икономическият растеж е 3,7% при среден за Европа 2%. БВП също расте. Много важен плюс е също така, че мотивите към бюджета са много добре разписани за разлика от друг път. В разходните части има цели, което никога не съм виждал досега. Мога да дам за пример безработицата. Там са отпуснати 73 млн. лева за обучение на безработни, като в края на годината трябва да има 12 000 обучени безработни, които да се влеят в трудовия пазар. Това е една стъпка към провеждането на реформи. Има и минуси, за които бизнесът е прав да протестира", каза той.

"Много ми е смешно, че опозицията прави алтернативен бюджет и говори за повече държава в икономиката. Това е недопустимо", категоричен беше Радев.