Видните протестъри Мариан Башур и Никола Вапцаров си траят и дремят за строителството на небостъргача "Годзилата" в центъра на София, на ул. Позитано, твърдят живеещите в региона. Те скачат единствено срещу сградата "Златен век" в Лозенец, което според тях е умишлена атака срещу строителната компания "Артекс".

Айфеловата кула е висока, но не пречи на никого, защото около нея има огромно празно пространство. За съжаление у нас не е така, съобщава в. "Сега". 
В София продължава да се строи безразборно, безразсъдно и безнаказано. Вдигна се голяма олелия за т.нар. „Златен век“, но никой не вижда, че на мястото на изгорелия цирк, в самия център, се строи нов небостъргач: 47 етажа. В махалата го наричат Годзилата по аналогия с японския филм, в който едно чудовище бастиса цял град. Тъй като не знаем българския собственик на това чудовище, го кръстихме Цеко. Има такъв герой в разказа „Грамада“ на Иван Вазов. Симпатичен човек, макар че незнайно защо викат „Проклет да е“.

Този небостъргач е истинско бедствие за цялата махала. Той ще причини слънчево затъмнение за вечни времена, тъй като най-близките сгради са само на 20 метра, т.е. на една ръка разстояние. Ако това е законно, законът е пълен боклук. Това значи сбогом небе, звезди и слънце. А Витоша ще гледаме само на фототапет. Автомобилният трафик, който и сега е задъхан, ще забуксува съвсем.

Чорбаджи Цеко ще го видим чак накрая, когато яхне небостъргача и ни се изплези оттам. И ще бъде прав, защото отгоре ще ни види като мравки, които щъкат и се чудят какво ги е сполетяло. Но за да получи интифа за строежа, той се нуждае от помощта на един бюлюк ортаци: кметове, общинари, министри, депутати, архитекти и цялата политическа халтура. Те не видяха ли, че се извършва престъпление срещу хората. Не, не видяха, защото по навик гледаха под масата. А и какво да направят, щом всичко е „законно“. Тук е мястото да си изясним какво значи законно. Най-просто казано, е това, което не пречи, а помага на гражданите. И ето я голямата изненада. Оказва се, че ни пречат ортаците на Цеко, а те са държавата. Явно има нещо гнило и то не е в Дания.

Уважаеми управляващи, обръщаме се към Вас, преди да се обърнем към Страсбург. Молим Ви, направете усилие и си спомнете, че преди да станете политици, сте били хора. Защото никой не е питал хората от квартала искат ли небостъргач за комшия. Елате на улица "Позитано" пред строежа на Годзилата. Тук истината ще Ви избоде очите и ще се убедите, че на това място не трябва да се строи нищо, камо ли небостъргач. Затова Ви молим да спрете незабавно строежа, да преразгледате проекта и да решите въпроса така, че да не вредите на хората. Това решение ще покаже за кого работите и на кого служите.

За наказание не питаме, защото всички обвинени управници се оказаха невинни ангели. Като че ли са завършили Кралския лицей за благородни девици. Най-справедливото наказание ще бъде да си разменим жилищата, така че да могат всеки ден те да се любуват на Годзилата. А за да няма в бъдеще такива строителни безобразия, нека общината загради един парцел на края на града и там мераклиите да набучат колкото си искат небостъргачи. Така всички ще са доволни и щастливи. А и ще си имаме Джурасик парк.