Преди време се появиха панорамни снимки, които разкриха колко всъщност хора е имало на "най-масовия" протест в триъгълника на властта в София, който се проведе на 17 юли. БЛИЦ припомня, че фотосите бяха разпространени от Виктор Димчев. Малко след това мъжът пусна и шеметно видео, което улови настроенията сред демонстрантите.

"Колко хора протестират?

Въпросът винаги зависи от това дали искате да преброите част от факта, че на площад Независимост, дори претъпкан, не се събират повече от няколко хиляди души, далеч под 10 000, или преписвате политическия ПР на някой, който иска непременно да публикува "десетки хиляди" в пропагандната си статия.

Този трик се ползва от години от всички политически партии и граждански организации.

Силно контрапродуктивен е", пояснява Виктор Димчев, който е продуцент, сценарист, фотограф и поет.

"По-долу съм преброил един от най-забележителните протести в последните дни, неизмит от дъжд, в момента, в който тоалетната хартия е хвърлена, а хората са готови за многохилядното си шествие.

На тази снимка от дрона на Euronews има малко повече от 1600 човека.С 1600 човека Конституцията може да бъде спокойна, че няма да я предизвикват с Велико народно събрание (ВНС), всенародни стачки и масово гражданско неподчинение", сподели Димчев в личния си фейсбук профил, където публикува още панорамни снимки като доказателство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!