Кризата на доверие, която тресе соросоидните протестъри, ги принуди да инвестират част от грантовете в платена реклама, с която да се опитат да съберат масовка за утрешния Марш на безсрамниците, пардон за правосъдие.

От една седмица във Фейсбук непрекъснато се появяват “спонсорирани” публикации на инициативата “Правосъдие за всеки”, която събира за поредното хибридно “активно мероприятие” срещу институциите “професионални” протестъри, служители на грантови НПО-та, медиите-бухалки на олигархията, адвокати на подсъдими и обвиняеми олигарси, борци за легализиране на марихуаната и хомосексуалните бракове, техните кучета, котки и кърлежи.

Мероприятието, обаче, изобщо не се ползва със сериозен интерес. В сряда привечер, за пореден път столичани ще бъдат затруднени да се приберат от работа, защото олигархията е решила, че трябва да спретне поредния си хибриден протест – заради страховете от разследвания, а и заради течащия избор на нов Висш съдебен съвет.
 Очакванията са, въпреки огромните средства, които са хвърлени и множеството опити за организирани участия в марша, в него да участват толкова хора, колкото и в предишния. Тогава по жълтите павета маршируваха няколкостотин души, предвождани от провалили се кандидати за депутати, както и “гнилата ябълка” на съдебната система – изхвърлената от правосъдието съдийка Румяна Ченалова.

От “Правосъдие за всеки”, обаче, не са посочили кой, как и кога им е предоставил средства, за да рекламират поредния марш в социалните медии. Всъщност, както установи журналистическо разследване, “професионалните” протестъри са получили грант от 902 960 лв. от компрометираната Фондация “Америка за България”.

Макар формално парите да са отпуснати за неизвестната до момента Фондация “Антикорупционен фонд”, разследването установи, че парите отиват за хибридните акции на “Правосъдие за всеки” - неформалната организация, която партията на провалилия се бивш правосъден министър Христо Иванов-Пинокио “Да(Й), България” ползва, за да организира улични безредици.

Скандално е също така, че ползваната като “черна каса” Фондация “Антикорупционен фонд” е регистрирана по скандален начин от Софийския градски съд. Съдът, ръководен от компрометирания и зависим от олигархичния кръг “Капитал” съдия Калоян Топалов, регистрира фондацията за срок от 9 (девет) работни дни! Справка в деловодството на съда показва, че документите за регистрация са входирани на 21 октомври 2016 г., а на 3 ноември съдебното решение вече е факт.