Сателити на задкулисието се опитаха да организират поредната атака срещу депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски. В последния ден на отиващата си 2017 г. удар се опитаха да нанесат и играчи от втория медиен ешелон на задкулисието - „Офнюз“, които пуснаха текст на копнеещия за власт Ивайло Цветков, част от ГМО проекта „Нова република“, бранещ интересите на разградския бос Иво Прокопиев.
Отчаяните опити на слугите на задкулисието да атакуват народния представител с всеки изминат ден стават все по-нелепи и абсурдни, но това не пречи на поръчителите им, да натискат за нови и нови медийни манипулации, пише "Монитор".

Точно затова не минава и ден, в който Фабриката за фалшиви новини на олигархията у нас да не бълва на пълни обороти клевети срещу депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски. Усърдността, с която слугите на задкулисието изпълняват заповедта за масирана атака срещу народния представител, не намалява дори и в момента, в който светът посреща с надежда новата 2018 г. Фабриката обаче почивен ден няма, тъй като господарите й много се страхуват, че с всеки изминал ден наближава както краят на престъпните им империи, така и възмездието за извършените от тях далавери на гърба на държавата и гражданите. Основна мишена на босовете пък е Пеевски заради разкритията, които медиите от нашата издателска група – „Монитор“, Телеграф“, „Политика“ и Агенция „Монитор“, правим за аферите на олигархията.

Такъв опит да осигуряването на медиен комфорт на Прокопиев, пък бе направен от сателитното за Фабриката издание - „Офнюз“, което публикува абстрактен пасквил на гордия член на ГМО партията на Иван Костов – "Нова република“ - Ивайло Цветков.

Горящият от мерак за власт журналист удобно пропуска да спомене в текстовете си, че е част от политически проект, създаден от Командира с последна надежда да се реанимира на власт, за да продължи заедно със синовете си олигарси да точи държавата. Цветков премълчава и това, че сред най-облажилите се от далаверите на Костов е разградският бос Иво Прокопиев, който благодарение на бандитската приватизация се оказа горд собственик на златните кокошки „Каолин“ и „Дамяница“. Тези факти разбираемо липсват в текста на самообявилия се за анализатор политик, който иначе се е наредил на хранилката в ГМО проекта на Командира. Точно затова никой не трябва да се чуди, че Цветков се е превърнал в латерна, повтаряща опорните точки на Прокопиев с цел да брани престъпния му кръг „Капитал“.