Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически и расов признак по отношение на ромите? Давам обикновен пример. Отивам на лекар при джипито. Там един ром ми казва: А при нас в "Столипиново" прегледите са без пари, разказва разгневеният пенсионер богослов Костадин Петров от Пловдив пред Марица.

Прочетете цялата му изповед в долните редове:

"Преглеждат те и дори такса там не плащаш! Навсякъде ли е така? - позаинтересувах се. И се оказа, че специално за братята роми имало "адаптиране". И това "адаптиране" тече вече десетилетия и те пак не са се адаптирали и си живеят в гетата.

Как в "Столипиново" имат безплатно медицинско обслужване?

Оказва се, че някаква швейцарска фондация им плащала сметките или нещо подобно. Било проект по българо-швейцарска програма.

Друг пример на дискриминация - един българин ако отиде да кара курс за професия, трябва да плати. На мен ми поискаха 400 лева за курс за огняр. И ги платих.

А за ромите в "Столипиново" такива курсове са безплатни. От къде на къде ще е безплатно за тях? И с безплатни курсове ли ще мъчат да ги адаптират! Това е чиста сегрегация или расизъм - както искате го наречете. Аз да плащам медицински такси, а някой друг да му ги плаща някаква фондация от чужбина. Казват, че това е целенасочено.

В момента сме повдигнали въпроса за финансирането на партиите - от кого им се плаща и колко им се плаща. А в случая с ромите от "Столипиново" говорим за плащане на етнически принцип. От къде на къде някой ще идва отвън и ще ги учи да не си плащат сметките!"