Попълнете търсена ключова дума или фраза

Петър Волгин: Руските "умни и красиви" са досущ като българските

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/petr-volgin-ruskite-umni-i-krasivi-sa-dosushch-kato-blgarskite_news795554.html Blitz.bg

Приличат на средностатистическа женица, повярвала, че е "Мис Вселена"

София, България 25 Ян. 2021, 09:24 1922 прочита 5 коментара
Руските "умни и красиви" са досущ като българските - досадно едноизмерни, претенциозно нарцистични, глуповато псевдогероични. Самовеличаят се, че сатанизирайки Путин, извършват някаква особено дълбока мисловна дейност, коментира журналистът Петър Волгин.

Всъщност са клиширани до безобразие. Между тях, разбира се, има и такива, които достатъчно добре осребряват своята опозиционност. Залепили са се навреме към чуждестранните грантови схеми и са усвоили изкуството да се харесват на всяка задокеанска администрация - и на Тръмп, и на Байдън..

И все пак ми се струва, че бройката на "полезните идиоти", на тези, които "мразят безплатно", е по-голяма. Те се рекламират като рицари на свещената истина, като глашатаи на безкористността и никак не осъзнават, че са амебоподобни марионетки на властови центрове в чужбина.

А пък онези, дето се бяха събрали да "защитават Навални" в София, са найгротескни. Ерзац на ерзаца, Екземпляри, извадени от кунсткамера, натъпкана с аномалии. Изпитват безгранично доверие в себе си. Прекланят се пред собствената си баналност.

Приличат на средностатистическа женица, повярвала, че е "Мис Вселена". Ако не друго, поне веселят публиката.

5 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам