Успехът е комплексен. Без съмнение Бойко Борисов изигра най-голяма роля. ГЕРБ все още е Бойко Борисов. Но това не означава, че не е свършена екипна работа. Това заяви пред bTV Георги Харизанов от Институт за дясна политика по повод резултатите от изборите за Европейски парламент.
 

Според него, ГЕРБ може да изчисти името си след скандала „Апартаментгейт“ и го прави, носейки политическа отговорност. Той влезе в спор с политолога Мария Пиргова, според която името на партията може да се изчисти само от съда и прокуратурата. „Борисов може да носи политическа отговорност и това става с подаване на оставки“, отвърна Харизанов.
 
Според него, това, което трябва да се промени в страната, е най-вече икономическия модел. Нужни са реформи, а не само наливане на пари в проблемни сектори.
 
„И ГЕРБ и БСП направиха всичко възможно тези скандали да бъдат приглушени“, каза Пиргова относно скандала с имотите на политиците.
 
„Скандалите няма да стихнат и европейските избори ще бъдат само завръзка на конфликтите, а не развръзка“, добави тя.
 
„БСП трябва да се върне в парламента защото това беше капитална грешка“, заяви Пиргова.
 
„Надявам се Корнелия Нинова още дълги години да остане лидер в тази партия“, вметна иронично Георги Харизанов. Той напомни на Кирил Добрев, че е обещал, ако БСП не е първа сила да  си подаде оставката. „Той е мъжко момче. Смятам, че ще спази обещанието си“, каза той.
 
Кольо Парамов пък обвини за неуспеха на БСП партия „АБВ“ на Румен Петков и Георги Първанов.