Писателят Христо Стоянов изрази подкрепа към ст. комисар Ивайло Иванов, които бе премахнат от поста главен секретар на МВР. В свой коментар в социалните мрежи той разкритикува президента Румен Радев и обяви, че вярва на Иванов. Ето какво пише Стоянов:

Страшното е, че ни лишават от достойнството. Защото достойнството на един гражданин е да знае, че има кой да го защити, има кой да не спи вместо него. Да уволниш професионалист и достоен полицай като Ивайло Иванов така безпардонно е опит да бъде зачеркнато достойнството на всички тези, които му вярват. Аз му вярвам.

Дори тогава, когато го биеха лумпените пред МС под зоркия поглед на безкнижник като Румен Радев. А че той е безкнижник се доказва и от факта, че нищо не е направил за изгорялото Читалище и библиотека в родното му село. Т.е., той е човек без книги. Но за Ивайло Иванов - вярвам ти, момче. Дори и днес, когато треперещият ти глас показа какво значи да обичаш професията си и какво значи тази професия за теб.

Така че няма кой да те обели от тези, които има за какво да ти вярват... А това, че ти посегнаха само показва тяхната безпомощност. Защото първата работа на недостойния е да стъпче достойния в краката си. Досега никой не е успял. Бъди сигурен...