Сегашният формат на управление няма по-добро решение за себе си и ще продължи да поддържа мнозинството в парламента. Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова, предава "Фокус".

Тя уточни, че проблемът е, че Борисов държи еднолично целия контрол върху ситуацията и в същото време не е способен да контролира всички секторни политики. Рискът премиерът да бъде ядосан от патриотите е голям. Ако се стигне до критична точка на изнервяне заради абсурдно поведение от страна на патриотите или на собствените му министри, Бойко Борисов може да подаде оставка, прогнозира проф. Христова.

„В момента шансът да излезеш на улицата и да поискаш конкретна промяна от Бойко Борисов е по-голям отколкото шансът да се случи нещо добро, искайки революция. Когато се сложат тези две страни на психологическия анализ и взимане на решение – понякога осъзнато, понякога неосъзнато – ние много ясно разбираме защо в България хората не са съгласни на предсрочни избори. Те искат промяна, българинът иска справяне с проблемите тук и сега, но не иска предсрочни избори.“

Проф. Христова каза още, че автентичният бунт на протестиращите е бил на хора, които са искали справедливост, но са се появили инженерни политически влияния. Тя уточни, че българинът иска промяна и развитие, но не чрез революция. Според проф. Христова това се дължи на осъзнаването, че България е остров на спокойствието.