Смяната на конюнктурата доведе до победата на БСП в четири областни града, а не толкова, че партията успя да даде на избирателите алтернатива. Имаме изхабяване на ГЕРБ по места, това е нормално. А като опозиция БСП не участва във властта и хората някак успяха да им простят за случилото се преди четири години, коментира политологът от „Тренд“ Евелина Славкова.

По думите ѝ ГЕРБ са допуснали и тактически грешки по места.

Според Славкова оглавяването на областната управа на Пловдив е политически фалит за Дани Каназирева.

„Когато цялата ти кампания е базирана на остри критики към опонента, а после приемаш такъв политически пост и започваш да говориш – „ние трябва да работим за доброто на Пловдив“, това няма да прозвучи много добре в ушите на избирателите…

За един град е добре да има единодействие и общи политики, но това трябва да се прави по малко по-елегантен начин“, каза още Славкова  пред БНР. 

„Винаги има място за нови субекти в българския политически живот. Мая Манолова ще бяга от етикета „политическа партия“. Нейният електорат е извън София. Слави Трифонов не уцели времето. Следващите месеци ще наблюдаваме ходовете и на двамата“, каза още политологът.