Има опасност към преминаване към използване на по-агресивно оръжие на територията на Украйна. В момента има оперативна пауза. Ние много внимателно трябва да държим на това да получаваме адекватна информация от нашите съюзници за използване на химически оръжия в Украйна. Това заяви полк. Димитър Недялков в студиото на Нова телевизия.

Полк. Недялков подчерта стратегическото положение на Мариупол и че с него се цели откъсване на морската зона.Според журналиста Петър Карабоев Турция е поела ангажимента на посредник, защото тя не е член на ЕС и съответно не налага такива тежки санкции срещу Русия:

“Лидерите на Турция и Русия са силови лидери, работят на една честота. Израел също се посочва като посредник, защото имат близки контакти по темата Сирия. Не може да се допусне една държава като Русия да бъде напълно изолирана, трябва да има канали да се говори с нея”.

По думите на Недялков израелската дипломация действа така, защото тя има свои малцинства в Украйна, а България трябва да взима пример от нея.

“Жертвите са много, дори сред цивилното население”, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!