Политическият анализатор Кристиян Шкварек посочи поредния напън на новата софийска власт, с който тя се опитва да покаже, че е прогресивна и мисли как София да стане все по-красива.  Този път изцепката е не с някоя арка от "АлиЕкспрес" със съмнителна цена, или нападаща ни от небето костенурка заедно с нейните дронове медузи. 

Жертва на безвкусицата и невежеството на Терзиев и компания този път се оказа емблемата на столицата - храм-паметникът “Св. Александър Невски”. По-специално, начинът по който е осветен - с огромни футболни прожектори, сякаш се отразява атака на вражески изтребители от времето на Втората световна война. 

Ето какво написа Шкварек в профила си: 

Когато много спешно ти се иска да покажеш резултати и промяна, но от бързане работата стане както винаги. Не знам точно кой лате-селяндур от ПП-ДБ-СС е отговорен за новото осветление на храм-паметник „Свети Александър Невски“ и защо смята, че да сложиш чобанската 12 грамадни, стадионни прожектора, които да засипят сградата с ярка светлина като че е на разпит е "стилно".

Причината навсякъде по света храмове и обекти на културата да се осветляват отвътре, по самата фасада или насочено, е за да се подчертават и засилват архитектурните ѝ елементи. Придавайки ефекта, че светлината извира от нея самата, а не обратното - заслепяваща светлина от грамадни прожектори да обсипва сградата като игрището на футболен стадион.

Но това либералният бай Ганьо няма как да го знае.

Провинциалното момченце, дошло да следва нещо в София преди 5-6 години и станало активист на ДБ, ПП или "Спаси София", за да се докаже какъв е софиянец вече, не се различава съществено от "простия таксиджия" или роднините му на село, от които отчаяно се опитва да се разграничи. Освен по претенциите де, те са му до небесата.

В България всичко е толкова бутафорно, че дори "либералният, градски елит", за когото често говорим, не е нито градски, нито елит, ами най-обикновени селяндури и посредственици с претенция за класа и ерудиция, изпаряващи се в момента, в който се доберат до някаква власт.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук