Силно неочаквано бе решението за пускането предсрочно на Джок Полфрийман. За съжаление е истина, а скандалните неща са нормални за България. Полфрийман излежа малко под 11 години в затвора. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Димитър Кръстев, приятел на убития Андрей Монов.

БЛИЦ припомня, че убийството на студента Монов се случи на 28 декември 2007 г. в центъра на София - пл. "Света Неделя". Към момента на убийството студента е на 20 години, а Джок Полфрийман на 21. Смъртта на Монов настъпва след нанесен с нож удар в гръдния кош, което засегнало левия бял дроб и сърцето. За това деяние Полфрийман е признат за виновен и осъден на 20 години лишаване от свобода и общо 400 000 лв. обезщетение към близките на убития. Полфрийман е признат за виновен и за опит за убийство на приятеля на Монов - Антоан Захариев.

Джамбазки за освобождаването на убиеца Джок Полфрийман: Грозно. Долно. Жалко. Недопустимо!

“Линейката пристигна много късно – около 40 минути. Ако те бяха бързи, Андрей щеше да е жив”, разказа още Кръстев.

Присъдата беше много малка. За убийство и опит за убийство се получи една малка присъда. Фактът, че дори нея няма да излежи, е обиден", допълни по темата Крум Лозев, съученик на убития Монов.

"Андрей обичаше България и щеше да се реализира тук. Иронията е, че той учеше право и щеше да е добър. Според мен той се обръща в гроба", каза още Лозев.

Цацаров с гневен коментар за освобождаването на убиеца Джок Полфрийман

"Андрей щеше да се реализира в България, той беше добър човек. Странно е как се взе едно такова решение. Фокусът е над местните избори, а решението се взе тихо", завърши Димитър Кръстев.

"Кофти шега е, че точно тези, като които искаше да стане след време, взеха това решение да пуснат убиецът му на свобода", коментираха още момчетата.

Бащата на Монов: Съдът ни се подигра, Калпакчиев и съдийките ще носят нравствен позор

"Да отнемеш човешки живот и да застрашиш втори такъв и да те пуснат на свобода. Това дава усещане на хората, че няма кой да помогне. Това в друга държа щеше ли да се случи? Едва ли", завършиха те.