Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 3 октомври. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 03 октомври 2023 г.

Още не съм свършил с Бжежински. Ето ви порцията от него за днес.

Збигнев Бжежински (ден 24)

.....Мисля, че изтощаването на американското глобално господство ще създаде обстоятелства, при които китайците ще бъдат изкушени да протегнат ръка за по-голямо влияние, включително в региони, в които имаме специални интереси, като Близкия изток, от които те вече получават голяма част от енергията си. И този регион ще търси нова суперсила за покровител.......

Кратко и ясно. Изтощаване на американското глобално господство. Защо? Imperial overstretch се нарича причината. Когато една глобална суперсила се изтощи, на смяна идва друга. САЩ затънаха във войната в Украйна. Китайците провеждат политика на изчакване. Това им е политиката от хилядолетия – чакат противника да отслабне.

Ние какво да очакваме? След като глобалната суперсила отслабва, тя ще зесили юркането на сателитите да и осъществяват интересите за собствена сметка. Механизмът отдавна съм ви го описал – отглеждане на племе от продажници, което по команда да продава националните си интереси.

Глобалната суперсила отслабва. Продажниците стават все по активни. Значи:

Закон на Витанов: Активността на племето от продажници е обратно пропорционална на отслабването на глобалната суперсила.

Слаба суперсила – по-активни продажници. Трябва да се компенсира.

Българската политика.

Работна теория: Формира се племе от продажници, което продава националния интерес в полза на чужди интереси. За да прикрие това, народът бива забаламуркван с Куклено шоу.

Да видим как стоят нещата с работната теория днес.

Разсипваме ли си енергетиката? Разсипваме я? Какво ни чака? Високи цени на тока, иморта на електроенергия.кой печели? Чужди интереси. Как? Племено от продажници продава българския национален интерес.

Полша почва да строи атомна електроцентрала. Българските продажници се опитват да съсипят наличната българска атомна енергетика. Но какво ги гледате. Те не само българската енергетика са готови да продадат на чужди интереси, те са готови и България да продадат на чужди интереси.

Продажниците от жълтите павета. Тъй нареченият умнокрасивитет. Погледнете само – природата е освинена, ГМО-тата настъпват, те се борят за чиста природа и чиста храна. Резултат от борбата – точно обратен. И какъв да е друг? Тази борба е куклено шоу, те не се борят наистина, те се борят наужким, докато продават националния интереси. Те друго не могат. Некадърността е тотална. И когато някой надигне глас и им каже истината в очите – че са продажници, веднага ята продажни юрдеци се активират да крякат.

Тия не са наши. Тия са чужди. Чужди слуги. Чужд слугинаж, напиращ да яха народа и да му продава интересите. Това е положението.

Иначе – вятър ни вее на бяла кобила. В страната основни пътни артерии блокирани. Какво ни пука. По важно е да се снимаме в Киев със Зеленски. Докато го има. Велика продажническа политика във време на отслабваща глобална суперсила. Пише Витанов – по интелигентна политика трябва тука. Стига сте орали земята с тез наведени вектори. Нищо. Ами народе, приготвяй се за още по-големи продажничества.

Отиваме към войната

Работна теория по Бжежински тук – трябва да се направи всичко за да се разсипе Украйна, та Русия като отхапе голямо парче от нея, да не стане империя веднага.

Как става? Помните Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

И ето ви го обяснението – помпим украинците със стари оръжия и ги бълбукаме със заеми, за да си разрушат страната и да си унищожат населението. Хем вредят на Русия директно, като я отслабват, хем и след края на войната Русия няма да стане веднага империя.

По фронтовете – нищо интересно.

Зимата значи, нямала да спре украинското настъпление. Най-големия пробив щял да дойде след Токмак. Абе, на какво бело са тия. Добре, хайде, чакаме Големия пробив . Индикатор – превземането на Токмак. Чакаме – ден 5-ти от чакането за превземането на Токмак, та да дойде Големия пробив.

Излязоха данни, че населението на Украйна е паднало до 23 милиона човека. Спомняте си, че горе-долу такива бяха и моите оценки. 3.5 милиона могат да се бият. От тях половината са избягали (можете да ги видите да си карат колите и у нас), от другата половина половината вече са безвъзвратни загуби.

В процентно отношение загубите вече са по-големи от тези на Германия във Втората световна война. Но плановете трябва да се изпълняват – война да последния украинец, Украйна трябва да се съсипе, за да не остане човешки потенциал и инфраструктура за русия, която не трябва да стане империя веднага, след като войната свърши.

Отслабваща глобална суперсила се опитва да спре засилването на другите големи сили. Нормално. Въпросът е къде се ръгат българските продажници. Не виждате ли как се избиват украинските мъже. Дават им по един автомат и ги хвърлят срещу танковете и артилерията. В един момент тия ще свършат. И отслабващата световна суперсила ще се огледа за още пушечно месо. За още глупаци, които да и реализират интересите за собствена сметка. За още продажници. Ха познайте, коя страна си има най-класните продажници. Зърнения тест го показа.

Иначе, народите се баламуркат с голи куки за украински успехи. 400% от руските дронове са свалени. Скоро ще стигнат 500%. Ама някакъв си там аналитик викал, че руските дронове разрушавали систематично украинската инфраструктура. Млъквай, бе! Загуби нЕма. Украинската армия настъпва успешно.

Загуби – само към 1000 човека безвъзвратни загуби за превзет квадратен километър. Суперско! Витанов напомня фон Молтке – като ти замине армията ще ти замине и територията. Какво има насреща? Крака, кряка, кря-я-яка-а-а-а - човката на юрдека трака.

Но я да споменем тук един фундаментален въпрос. Работната теория на юрдечетата и продажниците е ясна. Значи, Украйна ще спечели войната и Витанов ще се покрие с позор. Е-е-е-е, какво се притеснявате тогава? - пита народа.

Ами народе, притесняват се, че Витанов може да излезе прав – Украйна да загуби войната и голямо парче от нея да бъде отхапано, а каквото остане да бъде толкова набълбукано с дългове, че в него да останат към 5 милиона нещастници да ги плащат. От 50 милиона – 5 милиона. Това да ви мирише на 10 пъти намаляване на населението. Сещате се за оня план отпреди 80 години, нали така. И какво пише още в оня план? Аграрен придатък. Тъй де, инфраструктурата и индустрията се унищожават успешно.

Но да се върнем на въпроса. Какво ще правите, юрдечета мои, ако Витанов се окаже прав? Да ви кажа ли какво ще правят? Нищо. Те и сега са потънали в кал. Кални, мръсни, ще продължат да крякат срещу Витанов с тройно усилие. И какво да правим при това положение?

Барем да изплзваме кряканицата им в полза на науката. Кряка юрдекът – аа нямало математици в България, къде е тръгнал Витанов, никой не се интересува от него. Да-а-а-а, така е. В топ 2% на най-добрите учени в света има само един математик български, работещ в България, който не е на пенсионна възраст (демек е под 65 години). Сещате ли се кой е той? Е, други няма. Затова народе, е чудовищното крякане срещу Витанов. Ето гледайте – ей това е Витанов

https://scholar.google.com/citations?user=lwklmyEAAAAJ…

Хайде сега, крякащиге юрдечета да си извадят и те научните постижения. И да видим колко от тях са свързани с математическата социална динамика. Щото нали гледате ключовите дума на Витанов. Там пише – социална динамика. Кликнете върху нея и вижте къде е Витанов в света на математическата социална динамика.

Ами, това е положението народе. Говори си Витанов за по-интелигента политика. НЕма! Има продажници. И крякащи юрдеци.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 436 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 538 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 538 дни юрдечета мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Сега – прогназата за октомври. От вас си зависи. Ето ви един сценарий, който ви осигурява спокойни празници през декември. Пазите се, без да се паникьосвате през следващите 6 седмици. Пазите се, да не изтеглите късата клечка. Защо да сте вие? Елементарно е – не се тъпчете, където има много хора, по-далече от кашлящи, укрепвайте имунната система.

Текущата вълна се развива бавно и все още не е много висока. Ако ме послушате, ще се намали коефициентът на предаване на заразата и вълната няма да се вдигне. Ще си падне покрай средата на ноември и няма да може да се вдигне да нова година. Това е добрият сценарий. Другият е – сценарият мат и мармалад, дето има една приказка. Никой не се пази, прави си каквото си иска. Коефициента на предаване на заразата се повишава, вълничата нараства.

Както винаги казвам – спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. От вас си зависи, какво ще стане. Имате доър път, имате лош път. По кой ще вървите, си е ваша работа.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук