Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната към днешна дата. 

Ето какво написа специалистът в профила си във Фейсбук: 

Кратка информация за войната за 8 февруари 2023 г.

Днес доста по-накратко, защото имам доста работа. Утре повече.

Тъжното е, че войната ескалира. Ето ви доказателство

t.me/RVvoenkor/37761

Прилагане на химическо оръжие от украинската армия върху руски войници. Напомням - химическото оръжие е оръжие за масово поразяване и е забранено.

Ей това окончателно унищожава имиджа на "войните на светлината", които не са никакви войни на светлината, както отдавна съм ви писал. Ето, гледайте.

Украинската пропаганда се срути окончателно. Но отдавна съм ви писал, че тя е пълна аматьорщина. Трябва да си пълен идиот, за да използваш химическо оръжие, да снимаш клип и да го качиш в мрежата. Е, хайде честито.

Я ми кажете, след това нещо, което видяхте, ако Путин реши да употреби ядрено оръжие, какво ще му се каже насреща?

Що си отнася за нашенските юнаци, виждате ли каква жалка картинка са - жалки шарани веещи се на голата пропагандна кука. Е, гледайте, добре гледайте на каква пропагандна кука се люлеете. И крякайте все по-силно, та дано хората не забележат, на какво се люлеете и колко ви е акъла.

Винаги съм писал, че войната е жестока. Ето гледайте. И се молете руснаците да не извадят химическите, бактеорологическите и ядрените оръжия. Че тогава ще видите неща, които никак не са за хора със слаби нерви.

Войната продължава. Руската армия настъпва, украинската губи. Мислете, добре мислете, какво ще правим след тази война. Да не се окажем пак в ролята на наританото магаре в боливудския сериал. Наритано и от слона, нашия приятел и от баба Меца.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук