Световната здравна организация (СЗО) вече не крие, че е изцяло под контрола на глобалисткия елит. Под претекст за борба с опасността от бъдещи пандемии, тя се опитва да превърне СЗО в наднационален световен управляващ орган, чиито правомощия ще надхвърлят суверенитета на всички страни по света. Сред тези, които плащат за "банкета", е фондация Рокфелер, която не крие това.

Фондация Рокфелер и Световната здравна организация обявиха публично своето партньорство, както и че Фондация Рокфелер инвестира милиони долари в усилията на СЗО за „разширяване на готовността за глобална пандемия в ерата на изменението на климата“.

В кулоарите на 76-ата Световна здравна асамблея (най-висшият орган на СЗО), току-що приключила в Женева, Фондация Рокфелер и СЗО обявиха „ново партньорство за укрепване на Центъра за информация на СЗО относно пандемии и епидемии“.

Шефът на СЗО: Стягайте се, че следващата пандемия вече идва

Като част от „сътрудничеството“, Фондация Рокфелер се ангажира да инвестира 5 милиона долара в „партньори, работещи със СЗО за разработване на глобални мрежи за откриване на патогени и укрепване на капацитета за готовност за пандемия, включително разширяване на наблюдението за болести, изострени от повишаващите се температури и екстремни метеорологични условия“.

"Пред лицето на нарастващите заплахи от изменението на климата, ние сме развълнувани да си партнираме с Фондация Рокфелер, за да поставим началото на нова ера на глобално сътрудничество в разузнаването на пандемии", каза Чикве Ихеквезу, помощник-генерален директор на СЗО и ръководител на Центъра за информация на СЗО за пандемии и епидемии.

От този пасаж става ясно, че глобалистите въвеждат в същия дневен ред темите за пандемията и изменението на климата, които се използват за манипулиране на страховете на човечеството и съответно за контролирането му.

"Гнездо на оси"

Създаването на Центъра на СЗО за събиране на информация за пандемии и епидемии досега не е рекламирано по никакъв начин. Сега се съобщава, че е създаден още през септември 2021 г. с подкрепата на германското правителство. Има представителства в повече от 150 държави, както и шест регионални офиса със седалище в Женева.

По същество това е мрежа за събиране на информация и наблюдение, която според американския портал The People`s Voice „насърчава глобалното сътрудничество на партньорите за подготовка, идентифициране и реагиране на рисковете от пандемии и епидемии“.

Центърът ще разработи „инструменти и предсказуеми модели за анализ на риска и за наблюдение на болестите и инфодемичните реакции“.

Всъщност тази мрежа за наблюдение прилича на шпионска мрежа, като се има предвид, че глобалното споразумение за пандемията, което се подготвя в рамките на СЗО, което трябва да бъде подписано от всички 194 страни-членки на организацията през май 2024 г., предполага даването на нови правомощия на СЗО за нарушаване на конституцията правата на гражданите в случай на "извънредна ситуация в областта на общественото здраве" и, както вече е ясно, в името на "борбата с изменението на климата".

 

Кукла на конци - шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус

 

Споразумението за пандемията ще установи неизбран глобален режим, който ще замени държавните закони на отделните държави с „глобални медицински протоколи“, ако СЗО сметне за необходимо да обяви извънредна ситуация за общественото здраве.

Но като се има предвид, че СЗО де факто се финансира от глобалистки структури, ясно е, че решението за подобни мерки ще бъде взето не от ръководството на СЗО, а от тези структури. В проектоспоразумението за пандемията се казва, че за борба с бъдещи пандемии е необходим единен ръководен орган в рамките на СЗО, чието определение в проектодокумента изглежда неясно за момента. Ясно е само, че ще има наднационални правомощия.

Отново ваксинация?

Трябва да се отбележи, че СЗО, въпреки че „отмени“ пандемията от коронавирус, непрекъснато продължава да говори за опасността от „предстоящи пандемии“.

В края на краищата, именно на основата на „разбирането на опасността от бъдещи пандемии“ е в ход подготовката на глобалното споразумение за пандемията. Неразделна част от това споразумение ще бъдат новите международни здравни правила (IHR), чието разработване беше активно в навечерието на настоящата Световна здравна асамблея.

Новото издание на IHR се подготвя привидно, за да отговори ефективно на „предизвикателствата“, които пандемията от коронавирус постави.

Освен това ръководството на СЗО настоява за продължаване на ваксинирането срещу COVID-19. И това въпреки факта, че стана публично достояние, че клиентът за производството на ваксини е Министерството на отбраната на САЩ, което според независими експерти умишлено провежда кампания на Запад, за да навреди на здравето на хората чрез използването на тези съмнителни, неправилно клинично тествани лекарства.

След 15-то заседание на Комитета за изменение на IHR на СЗО, проведено през май, бяха разпространени „междинни препоръки, издадени от генералния директор на СЗО до всички държави-страни“.

Наред с други неща, ръководителят на СЗО препоръчва „интегриране на профилактиката на ваксината срещу COVID-19 в схемите за превантивна ваксинация на всички етапи от живота“.

Според Гебрейесус „държавите страни трябва да продължат да разширяват обхвата на ваксинацията срещу COVID-19 за всички лица в популации с висок приоритет с ваксини, препоръчани от СЗО, и да продължат активно да се занимават с проблеми, свързани с изграждането на положителни нагласи и търсенето на ваксини сред населението“. Става дума за ваксини на известни фармацевтични компании. А кланът Рокфелер е пряко свързан с голямата ферма.

Какво е инфодемия?

Напоследък СЗО често използва термина „инфодемия“ за обозначаване на „неточна или невярна информация“ относно проблеми като пандемия или световна кампания за ваксиниране.

СЗО предупреди за „инфодемия“, настоявайки страните да цензурират информационното пространство и да спрат „дезинформацията“, която СЗО и глобалистите визират, по-специално истината за създаването на ваксини срещу COVID-19 и многото странични ефекти от тях използване, както и изясняване на скритата същност на глобалното споразумение за пандемия.

По-специално, самият директор на СЗО Тедрос Гебрейесус говори за това на последното пленарно заседание на настоящата Световна здравна асамблея. Той се опита да успокои обществеността, като заяви, че глобалното споразумение за пандемията, което според него „трябва да бъде подписано след 12 месеца“, „изобщо не отменя законите на всяка страна“.

От всичко следва, че с борбата срещу „инфодемията“, тоест с разпространението на истината за това как глобалистите използват пандемията, за да установят своя контрол над човечеството, ще се занимава финансираният от Фондация Рокфелер Център за събиране на информация на СЗО относно пандемиите и епидемиите.

"Който храни момиче, той танцува с нея"

Прессъобщение на Фондация Рокфелер отбелязва, че обявяването на нови съвместни проекти със Световната здравна организация „се основава на 75-годишната история на сътрудничество на фондацията със СЗО, включително 27 милиона долара безвъзмездни средства през последните две десетилетия и наследството на фондацията да подкрепя глобалните готовност за пандемия и отговор".

Тоест фондация Рокфелер говори за прякото си участие във всички дейности на СЗО, свързани с пандемията, включително подготовката на глобалното споразумение за пандемията.

Фондация Рокфелер съобщава, че „през октомври 2020 г. обяви инвестиция от 1 милиард долара за ускоряване на по-приобщаващо и по-екологично възстановяване от пандемията COVID-19“. Кой или какво фондацията „възстанови приобщаващо и устойчиво“ не е съвсем ясно. Но е ясно, че СЗО получи един милиард долара от Фондация Рокфелер за тези неясни цели.

В прессъобщението се посочва още, че „през януари 2022 г. Фондация Рокфелер беше приета като недържавна организация в официални отношения със СЗО“.

Отново зад неясната формулировка прозира тясното сътрудничество между СЗО и клана Рокфелер. Не е ясно защо е необходим този цирков шапито с обявяването на "официални отношения със СЗО", ако вече се знае, че именно Рокфелер са инициатори за създаването на СЗО преди 75 години и че това семейство е едно от движещи сили на американската „дълбока държава“.

Известно е също, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и фондацията на Джордж Сорос Отворено общество*, която се забелязва в усилията за изключване на педерастията от списъка на психичните разстройства в Международната класификация на болестите, активно се намесват в дейността на СЗО. .

Какво от това?

И така, ние виждаме как глобалистите упорито и методично движат света към нова пандемия, за която СЗО, която е под техен контрол, предлага да се подготви за нея чрез всеобщо подписване на съмнително глобално Пандемично споразумение.

От момента, в който този документ бъде приет, ще бъде трудно за държава, която го е подписала, да откаже да прехвърли суверенитета си в ръцете на СЗО. Ако представителите на участващите страни подпишат това споразумение, то ще стане правно обвързващо за тях, дори ако не са одобрени от националните парламенти. Русия активно участва в работата на СЗО. Колко силни са нашите чиновници, за да спрат интригите на Рокфелер и цялото глобалистко задкулисие е голям въпрос!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук