Икономистът Кузман Илиев възнамерява да участва в предстоящите избори за европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни. 

Новината съобщи самият той в ефира на Нова телевизия, като добави, че на този етап не възнамерява да участва и в парламентарния вот.

"Харесва ми, че “България Може” като демократична гражданска инициатива окуражава много добри българи. Е, разбира се, плаши други, които не искат и не вярват в силна България. И фантазията им се развихря, защото се гледат в огледалото и си мислят, че всички са като тях - грантове, посолства и сглобки…

Ще използваме евроизборите като платформа за нашите идеи - икономически мощна и самостоятелна политически България - незалитаща нито в краен евроатлантизъм, нито във възхвала на комунизма.

Ако времето за подготвка стигне, ще се явя като независим кандидат с инициативен комитет. Всеки подпис и помощ от ваша страна е глас срещу парашутизма и бързо спуснатите случайни звезди в българския обществено-политически живот. Всичко трябва да е бавно, трудно и органично. Калено в десетилетни битки за каузи и идеи.

И стратегическите интереси на България преди всичко. Не са много онези, които говориха разумно за конфликта в Близкия изток. Той може да се разпали още повече, повличайки сериозните геополитически играчи.

А намаляването на количествата горива и ръстът в цената им ще е в ущърб на икономическата активност и стандарта на европейците. Не е за подценяване и мигрантския натиск от подобна ескалация, но какво са тези рискове пред пачки, кюлчета и пудели…"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук