С гробно мълчание активът на ГЕРБ под тепетата посрещна новината, че Дани Каназирева ще е регионален отговорник  за Пловдив-град и Пловдив-област. Единствено координаторът за Пловдив-област Георги Мараджиев коментира - тя беше добър областен управител и депутат, пише "Марица"

Новата длъжност бе въведена с промяна на устава на партията, направена по време на националното събрание на ГЕРБ вчера. Регионалните отговорници ще се назначават от Изпълнителната комисия и ще помагат за по-добрата комуникация по места. На практика те ще са нещо като надзорници над областните координатори. Засега такива остават Иван Тотев за Пловдив-град и Мараджиев за Пловдив-област. В същото време Иван Тотев влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това поставя въпроса кой на кого ще е партиен началник - Тотев на Каназирева, или обратното. В ГЕРБ все още не са наясно дали новите партийни секретари ще действат в рамките на конкретни области, или ще се обособят региони, които да обединят няколко такива. Ако се случи второто, Каназирева най-вероятно ще отговаря за Пловдив-град, Пловдив-област, Смолян, а вероятно и Пазарджик.  

Между Иван Тотев и Дани Каназирева от години тлее вражда, граничеща с омраза. Дълги години Каназирева, която напусна партията през 2010 г., изграждаше политическия си образ на гърба на ГЕРБ като яростен опонент на Иван Тотев и неговата политика в Пловдив. По време на предизборната кампания за местния вот през 2019 г. Каназирева трупаше точки, като обещаваше да демонтира модела "Тотев" (актуалното и днес изчегъртване на ГЕРБ, но с други думи). След изборите тя изненадващо бе назначена за областен управител по лично решение на Бойко Борисов. За парламентарния вот на 4 април Каназирева се оказа водач на листата на ГЕРБ в областта, а по-късно получи своя звезден месец като депутат в 45-ото Народно събрание. Най-вероятно ситуацията ще се повтори на предсрочните избори на 11 юли, след като вчера бившата областна получи лична похвала от Борисов за работата си в 45-ото НС. "Дани Каназирева ми направила много добро впечатление с обраното си говорене, въпреки злостните нападки срещу ГЕРБ в парламента", каза премиерът, който отличи и депутата от Пловдив Радомир Чолаков. За Тотев и този път нямаше похвали, но пък бившият кмет получи по-важното - място в Изпълнителната комисия, което бетонира позициите му в партията.  

Как довчерашните непримирими врагове Иван Тотев и Дани Каназирева ще изграждат заедно имиджа на ГЕРБ като единствената партия, която залага на обединението в името на националния интерес за предстоящия вот на 11 юли, е въпрос на актьорски талант. Като познаваме уменията на двамата в главните роли, представлението на фалшивите образи едва ли ще си струва, пише още "Марица".