Изключително ми е неприятно да говоря по темата за Лозан Панов. Считах го за свой приятел до преди 5 години. Не случайно го подкрепих за председател на ВКС. Аз рядко се лъжа в преценката си, но в случая сбърках.


Това заяви бившият председател на Етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

Думите му са по повод поисканата оставка от 11 члена на предходния състав на ВСС, предложили и избрали Лозан Панов за председател на ВКС.

„Лозан Панов беше избран в края на 2015 г. през следващите месеци той се промени. Спря да споделя. Странна случка имаше и при избора на председател на Апелативния съд, която ме убеди, че сме сбъркали с избора му.

Той си позволи да нарече ВСС блато. Това ме учуди, защото той не е видял нищо лошо от мен. След този случай го призовахме да си подаде оставката, ако не иска да работи с нас. Той обаче отказа“, сподели Тодоров.

„След това продължиха провокациите. На практика комуникацията ми с него приключи“, допълни магистратът.

„Лозан Панов си позволи да се меси в работата на специализирания съд. Позволи си да обижда съдии. Когато бъде поставен на тясно и му се зададат неудобни въпроси, става и си тръгва. За клипа в Съдебната палата показа, че не признава грешки и отказва да носи отговорност“, посочи Тодоров.

„За мен той е фалшив герой. Лозан Панов има проблем със своята ценностна система“, смята бившият председател на Етичната комисия към ВСС.

Тодоров зададе един въпрос на Лозан Панов: "Моля да каже причината, поради която не е ходил войник"? "Ако председателят на ВКС от 18-та си година така е изпълнявал задълженията си, това дава отговор защо така упражнява пълномощията си. Той е абдикирал изцяло от правомощията си“, каза още гостът.

Той не изключи Панов да оглави партия след мандата си.