„Милано е територия, завладяна от исляма” под това заглавие италианският вестник “Джорнале” описва зверствата на имигрантските улични банди в този италиански град.

Вече трета седмица в страната бушува скандал във връзка със събитията в северната столица на Италия в новогодишната нощ, когато тълпа мигранти на централния площад “Дуомо”, в сърцето на града, нападна жени и колективно ги изнасилили. Невъзможно е да се отговори на въпроса какво е правила полицията по това време.

„Нападнаха ме в тълпа, започнаха да ми разкъсват дрехите, хвърлиха ме на земята... Започнах да се задушавам, мислех, че ще умра“, разказва една от жертвите на нападението.

Опитали са се да изнасилят две студентки от Германия точно на оградата на площада. Никой не е чул крясъците им заради силната музика и рева на фойерверките.

Вече девет пострадали момичета са се свързали с полицията, но властите смятат, че има много повече. Рикардо де Корато, комисарят по сигурността на Ломбардия, региона, който включва Милано, призова всички жени, които са били подложени на насилие, да се свържат с прокурорите.

В изявление на полицията в Милано се казва, че група младежи на възраст от 15 до 21 години са участвали в сексуалните посегателства и телесните наранявания на младите жени, които са били на площада в новогодишната нощ. Заподозрените са идентифицирани с помощта на камери за наблюдение и любителски видеозаписи.

Някои са арестувани, други се издирват.

Според италианските власти почти всички нападатели са били от Северна Африка. Полицейските сили на Милано и Торино са мобилизирани, за да заловят извършителите.

Италианският вътрешен министър Лучана Ламоргезе заяви, че се надява "извършителите на тормоза и насилието да бъдат изправени пред съда възможно най-скоро". Тя призова да се положат всички усилия, за да се гарантира, че подобно „окаяно поведение“ няма да се повтори.

Атаките срещу жени в Италия са подобни на случилото се преди шест години в Германия по време на новогодишните тържества в Кьолн. Там в нощта на 1 януари 2016 г. няколкостотин мъже имигранти, събрани в Кьолнската катедрала, нападнаха местни жителки, подлагайки ги на сексуално насилие и грабеж.

Историята се повтаря.

Както отбелязват италианските медии, случилото се в новогодишната нощ в Милано не е изолиран епизод, има все повече такива случаи.

Изводи не са направени дори след като през 2018 г. в предградията на град Мачерата край пътя в два куфара беше откриторазчлененото тяло на 18-годишна италианка, за чието убийство бяха арестувани трима нигерийски мигранти.

Мнозина се съмняват, че необузданите "гости" някога ще бъдат научени на ред.

„Зад ужасната нощ на колективен сексуален тормоз на Пиаца “Дуомо“ - пише “Джорнале”, - се крие идеята за завладяване, а Милано, европейски град, е избраната територия на това действие. Тук незаконните или престъпни действия вече не се извършват тайно, а с луда символична амбиция.”

Миналата година около 300 младежи се събраха на площад “Селинунте” в Сан Сиро, за да снимат видео с млад рапър от Магреб и започна истинска война на мигранти срещу полицията. Хвърляха бутилки и камъни по полицаите с викове „Махайте се!”.

През декември 2017 г. на площад “Кавур” се проведе политико-религиозна демонстрация, на която се скандираха антисемитски и джихадистки лозунги.

Повечето европейци с извратената си толерантност предпочитат да си затварят очите за разгръщащото се пред тях. Случилото се в Милано вече не предизвика такава реакция като събитията от 2016 г. в Кьолн.

Бившият съдия Карло Нордио говори за нежеланието на властите „да се намесят от страх да не бъдат обвинени в расова дискриминация, полицейски авторитаризъм или фашистка репресия“.

И притокът на мигранти към Италия не отслабва: до 2021 г. в сравнение с 2019 г. той е нараснал шест пъти, каза премиерът Марио Драги. Общият брой на имигрантите, живеещи на Апенините, сега достига почти 6 милиона души.

Що се отнася до общите данни за нелегалните имигранти в Европа, по предварителни данни на “Фронтекс” общият брой на незаконните преминавания на границите на ЕС през 2021 г. е малко под 200 000, което е най-високата цифра от 2017 г. насам. Това е увеличение от 36% спрямо 2019 г. и 57% спрямо 2020 г.

Самоубийствената толерантност на европейците, въпреки всичко, триумфира както в структурите на властта, така и в обществото. Затова полицията в Милано не се е намесила веднага, въпреки че отлично е видяла извършеното безобразие.

Днес Милано е обявено за територия на исляма. Утре цяла Западна Европа обещава да стане такава територия.

Владимир Малишев