Ликвидират по списък членовете на митичната банда, занимаваща се с вип-отвличания за откуп! Това е най-новата версия в ъндърграунд средите около мистериозната смърт на Пламен Куцаров и Йордан Цонков – Джижди.
Кой обаче седи зад “чистката”? – Според мнозина – полицаите, работили съвместно с бандата!!!

Няколко шокиращи събития от последната седмица накараха кримиконтингент и журналисти да предположат, че ченгета “разчистват” всеки и всичко, което би ги свързало с похитителската банда.
Според сайта afera.bg джипът БМВ, който миналата сряда беше взривен в столичния квартал “Манастирски ливади”, е бил използван при отвличането на Ангел Бончев. Другия гръмнат “баварец” също е бил използван за подобни престъпления.

“Ченгета, опъвали чадър над банда, чистят следи и информатори”,

твърдят източниците на afera.bg.
Двете БМВ-та са взривени само час преди да направят на решето с 12 куршума Йордан Цонков-Джиджи. 44-годишният столичанин бе спряган като един от лидерите на апашите в столицата. На Джиджи, мистериозно загиналият малко след него Пламен Куцаров и бандата им се приписват няколко знакови отвличания, сред които на Ангел Бончев, Димитър – сина на Венци Стефанов, и Тери Цигането.
Според една от версиите Джиджи е проговорил пред ченгетата и е издал Пламен Куцаров.

Което е подписало смъртната присъда и на двамата.

“Интерес за омерта имат не само бандитите, но и висши полицаи, които са правили чадър над престъпниците. Не е изключено те да чистят следите след себе си”, коментират източници на аfera.bg
44-годишният Йордан Цонков – Джиджи, е имал още един прякор – Данчо Полковника, разкриват негови познати пред “ШОУ”. Той му бил даден, защото се проявявал като “пазител на реда” в столичния квартал „Люлин”. Джиджи е бил един от местните тартори и с него са съобразявани всякакви кражби на автомобили и апартаментни обири. Той помагал на много хора и заради това го сравнявали с Робин Худ, защото също като него вземал от богатите, за да дава на бедните.
От полицията обаче не признават този имидж на разстреляния мъж и обявиха, че той е бил разследван за кражби и данъчни измами. Към “трудовата биография” на убития се добавя и солиден опит в касоразбиването, а през последните години и

отвличания за рекет.

Една от последните жертви на бандата на Куцаров и Джиджи бил мъж, известен като Тери Цигането, който се е занимавал с лихварство в големи размери, твърдят източници от криминалните среди. Според полицейска информация за Цигането, от когото продължава да няма ни вест, ни кост, е била определена от похитителите цена от 300 000 евро, но впоследствие те са паднали на 100 000. Преговорите за Цигането са били водени с неговата съпруга.
Преди да издъхне мистериозно, Пламен Куцаров е бил на разпит с полиграф именно по повод отвличането на Цигането. Разпитът е бил насочен към това да се установи мястото, където е заровен трупът на похитения лихвар. Същата процедура е предстояла и с Джиджи, който е трябвало да мине на детектора на лъжата. Но някой предвидливо

му запуши устата завинаги.

Смъртта и на двамата е породила въпроси за това дали неразположението, довело до смъртта на Куцаров, е било случайно. Според мълвата в ъндърграунда не било изключено някой да е подхвърлил нещо на арестанта.
Пламен Куцаров е издъхнал от задушаване, показват данните от експертизата за смъртта му, стана ясно в понеделник. Той е стоял продължително време наведен в полицейската кола с глава надолу
твърде “елегантен” начин да умреш от задушаване,

коментират в интернет. Остава да се изясни дали полицаите са го притискали, или сам е стоял в тази поза.
Тепърва аутопсия в Съдебна медицина ще проверява и бил ли е той наркоман, което ченгетата упорито твърдят. Защото според приятелката на Куцаров той не е взимал дрога.
Версията в кримисредите е, че Джиджи и Куцаров са ликвидирани, за да не се стигне до тарторите на бандата. Предполага се също, че двамата са отстранени, за да се създаде впечатлението, че са имали по-високо място в йерархията и да се спре работенето по групата, в която те са участвали. Според запознати обаче Джиджи е бил просто крадецът, осигуряващ колите за престъпленията, а не някоя от основните фигури, печелещи милиони от отвличанията. Куцаров пък навярно е водил преговорите с близки на отвлечените, гласи непотвърдена информация.

Ралица Хаджисотирова

КОЙ Е ДЖИДЖИ?

- Люлинският “Робин Худ” Йордан Цонков – Джиджи, е ликвидиран с куршуми с изместен център на тежестта, които се пръскат в тялото, разкриват отлично информирани източници. Стреляно е основно в дробовете на жертвата. От тялото му са извадени 12 куршума, като имало още 3-4, които са минали през него.

- Тези дни в медиите се появи информация, че Джиджи е бил в основата на обира на банка "Биохим" през март 2004 г., когато бандити пробиха 30 сантиметра железобетон под трезора и окрадоха над 5 милиона от 44 сейфа.

- Люлинският автокрадец е изкарал десетина години в затвора, разкриват запознати. Йордан Цонков-Джиджи и трима негови авери били обвинени в големи финансови престъпления в началото на 90-те. Според отлично информирани източници той и приятелите му ощетили с огромни суми бивша безалкохолна компания. Ревизорът, който тогава правил проверката и вкарал тримата зад решетките, многократно бил заплашван. Колата му била препречвана от хората на Джиджи и е имало опити за тормоз върху него и семейството му. Ревизорът няколко пъти се оплаквал в ГДБОП, но никой не му е обърнал внимание.

ВЕРСИИТЕ 
- Една от версиите за смъртта на Джижди е, че е имало изтичане на информация за операцията по задържането му и хора от бандата са му затворили устата с куршуми, за да не проговори пред полицията.
- Според друга той самият се е съгласил да съдейства на разследващите, поради което е бил застрелян.

ЛЮБОВНИЦАТА НА ЦОНКОВ СЕ СПАСИЛА БЛАГОДАРЕНИЕ НА... “СВИРКА”!?!

Мнозина си задават въпроса как 19-годишната Теодора, която в момента на покушението е била в колата с Йордан Цонков – Джиджи, не е получила дори драскотина, въпреки дъжда от куршуми. А “верният отговор” е повече от пикантен. Според експерти по стрелба фактът, че мадамата останала абсолютно невредима, говорел, че в този момент тя е била наведена в скута на Джиджи и му правела… “свирка”, което й е спасило живота! Предполага се даже, че килърът не е разбрал за присъствието й, тъй като е била извън полезрение. Приятели на жертвата твърдят, че момичето е случайно и няма да бъде допуснато на погребението му с цел избягване на скандал с жена му, на която всички симпатизирали.

МУТРИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ НИМФИ РИДАЯТ НА ГРОБА НА ДЖИДЖИ

Над 150 души се изсипаха в понеделник на гробищата в столичния квартал „Бакърена фабрика”, за да изпратят в последния му път Йордан Цонков–Джиджи, видя репортер на “ШОУ”.

Десетки облечени в черно мъже ридаеха над ковчега на люлинския бос, когото спрягат за един от тарторите в криминалния свят.
Парцелът, в който Джиджи беше погребан, бе блокиран отвсякъде поради мерки за сигурност. От всеки ъгъл дебнеха по двама мургави гардове. Те оглеждаха от глава до пети всеки новодошъл. Компания им правеха цивилни полицаи, които пък бройкаха кой е дошъл на траурната церемония.
Гардовете оказваха “специално внимание” на журналистите, като ги удостояваха с трипръстов “поздрав” в стил “Куйович”.
“Люлинският Робин Худ”, който бе застрелян пред очите на невръстната си любовница, явно приживе се е радвал на огромен женски фенклуб. Цяла групичка 15-16 годишни момичета ридаеха на погребението на Джиджи и с пълно гърло псуваха убийците му.