Името на режисьора Максим Генчев напоследък присъства непрекъснато в медиите. Оказа се, че след огромния хейт за филма му за Васил Левски, този за Христо Ботев отново търпи сериозна критика и то от негови колеги от арт средите. 

Нападат го, че филма му за нищо не става, а във войната се включиха големи имена от артистичните и телевизионни среди. Отнесоха го дори актьорите, които имат роля във филма за Христо Ботев. 

Максим Генчев е гост на Красимир Красимиров в светския подкаст "Не съм такъв човек", където без заобикалки отговори на всички въпроси, които интересуват обществеността. 

"Вероятно предизвиквам тръпка на ненавист, гняв, любов, на всякакви чувства. Аз съм виновен, от мен тръгва всичко. Заради мен е този хейт, а не заради филма. Не съм психиатър и не мога да дам точна диагноза на хора, които не са гледали филма, но пък имат мнение за него", по този начин Максим Генчев си обяснява огромния хейт, който получава напоследък за филма си за Ботев. 

"Калин Сърменов е много нагъл човек. И да го биеш - няма да знае за какво. Нагъл простак. Да вземе да гледа филма и да види, че когато Ники Илиев се прицелва и затваря едното си око е защото взима на мушка дъщеря си. Закача се, това е шега", заяви Генчев за нападките на директора на Сатиричния театър. 

Максим Генчев е много откровен и за отношенията си с БНТ и нападките от страна на Емил Кошлуков, също така коментира и грозните думи на Любен Дилов-син. За първи път говори за дъщерята на президента Румен Радев, като разкри неподозирани неща за нея. А към финала на разговора Максим Генчев толкова се разчувства, че не успя да скрие сълзите, които потекоха като извор от очите му.

Целият емоционален разговор с Максим Генчев може да гледате в линка по-долу: