Малко преди старта на новия сезон на "Сървайвър" на гости на Красимир Красимиров в подкаста "Не съм такъв човек" е един от участниците, който е смятан и за сигурен финалист - Филип Буков. Записът е направен преди да обявят имената на звездите в шоуто, затова разговорът ни с него е на съвсем различна тема. 

Любимият актьор и нов сексимвол на българското кино говори открито за решението си да се занимава с тази професия, за сблъсъка му със Стефан Данаилов, за нападките от страна на Калин Сърменов, за любовта и жените, които са с него заради славата, за екстремната му страст и честите визити в "Пирогов", за скандала между Диана Димитрова и Юлиан Вергов,  както и за много други лични и житейски истории, които безспорно ще ви докоснат и ще ви накара да го заобичате още повече. 

"Никога не съм мечтал да стана актьор. Голямата ми мечта беше да стана лекар, но като един от най-слабите ученици от випуска се разбра, че лекар от мен няма как да стане. Всъщност, аз бях записал да уча философия в Софийския университет,  когато реших, че актьорството е професията, с която искам да се занимавам", признава си той.  

И допълва: "Два пъти кандидатствах в НАТФИЗ и ме скъсаха на трети кръг. Бях се отказал д апробвам, но разбрах, че Стефан Данаилов се готви да вземе последния си клас. Дадох си сметка какъв шанс е това за мен. От мои приятели в горните класове бях разбрал, че той харесва високи и добре сложени мъже. Бяха сигурни, че ще ме избере. Кандидатствах и съответно бях приет. Той се опитваше да ни предаде по-скоро чисто житейски уроци и съвети. Искаше да остави следа за себе си чрез нас". 

 

"Мразя наглеците и подлостта. И колкото по-голям става мащабът се превръща в рецидив, някакво престъпление. Това е малко като рака - трябва да го хванеш навреме и да режеш, за да не се разраства. Затова реагирах така остро на подигравателните думи на Калин Сърменов. Днес съм аз, няма да обърна внимание, защото за мен той не е критерий, но ще му позволим да правим каквото иска. А не трябва. Аванта на наглеците не пускам. 

Влязох в "Откраднат живот" през 2019 година и Юлиан Вергов не беше вече част от сериала. Не знам какво се е е случило между него и Диана Димитрова. На мен първите ми сцени бяха с нея. Тя присърце взе моето участие, взе ме под крилото си, въведе ме, тъй като нямах никакъв актьорски опит пред камера. Изключително колегиална е и не мога да кажа нищо лошо. 

Парите и щастието нямат равен знак. Това, че изкарваш много пари, не те прави щастлив. Известността също не те прави щастлив. В основата на човешкото щастие се крият качествените социални връзки. И ако няма такива, колкото и пари да имаш, няма как да си щастлив. Не говоря да бъдеш и крайно беден, защото и тогава няма как да бъдеш щастлив. Не знам кои от момичетата, с които съм излизал са били с мен, заради самият мен, а не защото съм популярен и са искали да си начешат егото. Имал съм такива ситуации, в които излизам с момичета и в последствие разбирам, че си имат приятел, а мен ме използват, за да се похвалят пред приятелки. Не ми е ставала приятно и след два такива случаи доста се затворих и станах много мнителен", признава открито Филип Буков в подкаста "Не съм такъв човек".