Най-важното външнополитическо събитие до момента през годината вече е в историята – руският президент Владимир Путин се срещна с американския си колега Джо Байдън в Женева.

Събитието идва на фона на отношения между Вашингтон и Москва, сравними само с най-тежките дни на Студената война.

Ще видим ли разведряване на двустранните отношения? Ще продължи ли Европа да бъде геополитическо бойно поле? Могат ли двете суперсили да действат рамо до рамо срещу пандемията и рисковете срещу глобалната сигурност? Отговорите очакваме от пресконференцията на Владимир Путин.

От думите на руския президент стана ясно, че руските дипломати се връщат във Вашингтон, а американските - в Москва. "Това е истински прогрес", каза Путин.

Журналистите зададоха два пъти един и същи въпрос на Путин: "Кога ще спре да мачка опозицията в Русия?". След дълъг отговор първия път от страна на Путин, журналист го попита втори път същия въпрос. Путин се засмя.

Той подчерта, че повечето кибератаки, които се случват на територията на САЩ, идват от Канада. Затова Русия и САЩ ще започнат консултации по киберсигурност. Що се отнася до Украйна, Путин заяви, че са предприели само законни действия.

Путин коментира, че Минските споразумения не се изпълняват не по негова вина. Що се отнася до съдбата на Навални, Путин подчерта, че опозиционерът е бил наясно, че нарушава законите на Русия.

Путин коментира и движението Black Lives Matter (BLM), като обясни, че съчувства на семействата на жертвите, но не иска това, което се случва в САЩ да се случи и в Русия.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!