Снимки на влакови композиции, транспортиращи превозни средства и въоръжение, предназначени за ядрения арсенал на страната, бяха заснети от птичи поглед в Централна Русия. Според експерт от военното разузнаване кадрите може да се тълкуват като "сигнал към Запада".

Според военния анализатор Конрад Музика влаковата композиция, известна като "конвоя на смъртта", е натоварена с компененти, които идват директно от склада с ядрени оръжия на Русия.

Огромни колони с "Искандер-М", танкове и бронирана техника напредват към Херсон ВИДЕО

Всъщност това, което виждаме, представлява снаряжение, което е част от 12-о Главно управление на руското министерство на отбраната. Въпросното отделение отговаря за ядрените боеприпаси, тяхното съхранение, поддръжка, транспортиране и доставка до подразделенията, обясни Музика.

Той побърза да успокои, че видяното във видеото по никакъв начин не означава, че Русия се подготвя за ядрена война.

Видяното обаче е един вид сигнал към Запада, че Москва явно цели да повиши напрежението, смята Музика, цитиран от 20minutos.

Експертът допусна, че най-вероятно оборудването е предназначено за ученията на ракетните войски със стратегическо предназначение – основната единица за ядрено възпиране на страната, тъй като тези учения се провеждат обикновено през есента.