Пореден сигнал за домашно насилие, съобщава Флагман.бг. Той е от разтревожена приятелка на бургазлийката Мария Русчева. Жената разказва, че приятелката й е била зверски пребита от мъжа й Васил Киричев и е откарана в болница.

Мария Русчева и 29-годишният Васил Киричев, който е собственик на погребалната агенция „Вива свят“ били семейна двойка от 5 години. Имат дете на почти 4 години, което носи името на баща си. След поредния ужасяващ скандал миналия четвъртък Мария решила, че е крайно време да напусне семейното жилище. Започнала да събира багажа си, когато Васил извадил пистолет и го опрял в гърдите й.

Заплашил я с убийство. Понеже не склонила да остане при него, той започнал безмилостно да я бие с юмруци в лицето. А грозната сцена се е  разиграла пред очите на детето им, твърди подателката на сигнала.

Вижте цялото писмо:

Искам да ви разкажа историята на моята приятелка Мария Русчева и годеника й Васил Киричев. Моля ви за анонимност, защото този мъж е много опасен и както преби нея, може да посегне и на мен, но смятам, че е редно да се даде гласност на тази история, защото той едва не я уби.

Мария и Васил са заедно от 5 години. Имат син на 4 години, който също се казва Васил. Бяха семейство. Васил й предложи брак още на втория месец, след като станаха гаджета, но до сватба така и не се стигна.

През последните няколко месеца нещата между тях много се обтегнаха. Тя ми споделя всичко и знам нещата с подробности. Васил си намери любовница, която вероятно го настройва срещу Мария. В четвъртък тя ми звънна и ми каза, че са се скарали и че я е ударил.

Прати ми видео от линейката, цялото и лице беше в кръв. Той я е удрял с юмруци в лицето и е разбил главата й в шкафа. Опрял пистолет в гърдите й и я е заплашвал.

Били взели решение да се разделят и когато тя започнала да си изнася багажа, буквално я нападнал с крошета. Бил се изнервил. Тогава тя грабнала детето и е избягала пред блока в жк. „Меден рудник“, докато дойде линейка и полиция. Изпращам ви и видеото.

Това не е първият път, в който й посяга. Тя има няколко медицински свидетелства вече. Той е собственик на погребална агенция „Вива свят“. Опасен човек е.

Детето сега е при нейните родители, защото тя беше в болница няколко дни. Има много натъртвания, пукната та кост и й правеха скенер. Утре ще я приспиват и ще й вкарват тръба, понеже плюе кръв. Цялото й око все още е червено. Притеснявам се много за нея.

Каза ми, че Васил й е звънял и съжалявал за постъпката си, но за такива действия няма прошка! Той я обижда, казва й „боклук“ и други грозни думи, а после съжалява. Мария е поредният случай на домашно насилие, затова искам да разказа историята й и да предпазим други жени да се превърнат в пионки на мъжете си“.

По непотвърдена информация, след инцидента Васил Киричев е бил задържан от полицейските служители. При претърсването на жилището им в жк. „Меден рудник“ е открит пистолетът, с който е била заплашена Мария.

Видеоматериалът е качен и в профила на приятелката и е направен с камерата за селфи от самата жертва. Целта на разпространението му е да се види в какво състояние е била Мария преди да бъде откарана в болницата. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук