Прага е красива дестинация в Югоизточна Европа. Казват, че умее да пробужда кралското у хората. Ако сте любопитни да надникнете из тайните на града, не се колебайте възможно най-скоро да се отправите към Чехия, пише profit.bg.

Предлагаме ви да направите 10 забавни неща в столицата й:

1/ Снимайте се на стената на Джон Ленън

Тя е покрита с вдъхновяващи слова от песните на Ленън. Популярна атракция за артистични снимки и самоизразяване.

Стената е създадена като акт на съпротива срещу комунистическия режим през 80-те години на XX в. Протестиращите са искали чрез текстовете на Ленън да призоват за свобода, каквато няма в техния свят.

2/ Качете се на лодка и отверете шампанско, плавайки по река Валтава

Градът предлага както уникални маршрути за пешеходни разходки, така и удивително преживяване по река Валтава.

3/ Ако обичате сладко, ще откриете нещо много вкусно

Става дума за триделника – традиционен сладкиш, пълен със сладки съставки. Задължителна част от плана ви за посещение на Прага. Ще откриете много места, на които се предлага.

4/ Наблюдавайте залеза от астрономическата часовника кула

Средновековен часовник в средата на площада на стария град. Срещу 11 долара можете да се изкачите по стълбите до върха и да се насладите на залеза.

5/ Разходете се покрай Карловия мост

Това е един от най-популярните мостове в града.

6/ Изследвайте чешката кухня на пазара Наплавка

Пазарът предлага релаксираща обстановка. Тук ще може да си купите пресни зеленчуци, сирена, съдове и сладки. Грабнете чаша кафе и се разходете, улавяйки аромата на домашен хляб, медено вино и картофен чипс.

7/ Посетете Letna Beer Garden

Избягайте от тълпите туристи и се насладете на едно интересно място - Letna Beer. Намира се на върха на парк Летна. Гледката ще ви вдъхнови да поостанете още няколко дни в Прага.

8/ Захранете ума си с безплатна пешеходна разходка

В града ще откриете много предложения за безплатни пешеходни турове. Потърсете информация за стартовите точки. Ще научите много любопитни факти за историята на града, както и вълнуващи легенди.

9/ Прекарайте следобед в Грабовка

Очарователни фонтани, водни каскади и градини ви очакват тук. Бъдете готови да бъдете омагьосани. В павилиона Грота ще може да видите изкуствено създадена сталактитна пещера.

10/ Пробвайте боровинкова бира в исторически манастир

Манастирът Страхов се намира близо до града. В него има пивоварна, която функционира от 1142 година насам. Първите сведения за производството на бира датират от 13-14 в. В наши дни монасите не са ангажирани с пивоварство. Тук може да опитате няколко интересни сезонни бири, които придават на дестинацията запомнящ се характер.

Бирата от боровинки е една от тях.