Ваканциите и ваканционните дестинации имат за цел да ни успокоят, да ни накарат да почиваме и релаксираме. Но има и такива, които са точно обратното – могат да ни вдигнат кръвното и да ни накарат да сме под постоянно напрежение.

Disney World, Орландо, Флорида

Най-вълшебното място на планетата е доста стресиращо. Посещението е уморително, скъпо, навсякъде има обезумели деца и, освен ако не сте с водач или с някой, който е много запознат с парка, можете много лесно да се изгубите или да чакате на дълга опашка, което напълно не си заслужава.

Нощно сафари, Африка

Това е идеалното време за наблюдения на хищници като леопарди, лъвове и членове на семейството на хиената.  Разбира се, трябва да стоите в джипа, но е добре да имате предвид цвета на вашето облекло, тъй като животните могат да ви видят, докато шофирате. Облечете дълги панталони и блуза, защото комарите са особено активни през нощта (Малария!!!). О, и имайте предвид, че ще бъдете  на място, където се срещат гигантски паяци, които могат да се промушат дори между седалките на джипа.

Чернобил, Украйна

Световното наследство на ЮНЕСКО прави интересна обиколка, но не всеки иска да се изложи на риск от радиационно отравяне (благодарение на експлозията на атомна електроцентрала през 1986 г.) на следващата си почивка. Аварията в Чернобил е едно от най-големите бедствия в историята на ядрената енергетика. След инцидента жителите на града са принудени да го напуснат.

Лас Вегас, Невада, известен още като "Sin City"

Каквото се случва във Вегас, остава във Вегас. Това включва загуба на безумни суми на масата на блекджек до момента, в който не просто оставате без пари, но и няма да сте в състояние да си позволите ваканция през следващите три години. Сблъсъци с огнени слънца, ослепителни светлини и пияни хора също изобилстват. Дали главата не започва да ви боли, само докато четете това?

Катакомбите на Париж

Разходка под Париж през пътеки, в които се помещават повече от шест милиона трупа, звучи безпокоително и неприятно. Също така всяко място, чийто главен вход се счита за "Портата на ада", не приветства с "Добре дошли". Нито еднодневните обиколки с подходящо заглавие "Сутерена на Париж".

Вашингтон

Има ли подходящо време да си в един град, който е пълен с ужасен трафик и надменни конгресмени? Толкова много костюми. Толкова много телефонни обаждания. Толкова много ръкостискания. Толкова много tweets. Толкова много срещи, направени за финансовото бъдеще, което не е известно. Малко ни идва в повече.

Сейнт Бартс

Не очаквахте да е в този списък, нали? Това е гореща точка за знаменитости и по-специално за фамилията Кардашиян. Очевидно е, че ако пътувате на почивка, не искате да бъдете заобиколени от папараци или да се притеснявате, че излетите от Ким сълзи след загубата на диамантена обица в океана могат да ви удавят. Достатъчно ни е това, което виждаме от страницата им в Instagram.

Тунелите Ку Чи, Хо Ши Мин

Нали нямате клаустрофобия? Добре, тъй като 155-километровите тунели в Хошимин Сити, първоначално построени през 40-те години на миналия век като форма на убежище от въздушни набези по време на Първата война в Индокитай, се разширяват по време на Виетнамската война от партизаните като форма на защита. Много от местните жители са прекарали години в тунелите, за да избегнат кръвопролития над земята. Тук има спални, кухни и дори болници. Въпреки че някои са по-големи, за да се погрижат за групите туристи, все още е неприятно да се мисли, че цели села от хора са живели там през по-голямата част от живота си.

Стъклен мост Zhangjiajie, Хунан, Китай

Знаете ли какво е акрофобията? Това е страхът от височините. Ако сте акрофоби, последното място, което искате да бъдете, е мостът Zhangjiajie. Стъкленото му  дъно има повече от 100 стъклени панела. Закачен между две скали в Националния горски парк Zhangjiajie, той е построен като туристическа атракция през 2016 г.