Кой не е чувал за Белия дом и Пентагона? Много добре знаем какво е предназначението на тези сгради. Малцина обаче са запознати с тайните, които те крият, пише obekti.bg.
 

Например... 
 
Скенери за храна в Белия дом
          
Която и да е храна (независимо дали се доставя на местния готвач или е подарена от посетители) се проверява щателно от скенери. Те са разположени в специално помещение. Нищо не достига до президента просто така.
 
Тайна служба в Белия дом
 
Да, в Белия дом има тайна служба. Хората, които са част от нея, са скрити от обществото. Те носят тъмни очила, имат кодови имена и най-учудващото, движат се в комплект. Работата им се състои в това да защитават настоящите, бъдещите и миналите американски президенти и техните семейства. И не само през периода, когато са в офиса, а за времето от 10 години, след като се пенсионират. Освен тях, снайперисти също наблюдават покрива на официалната резиденция на президента на САЩ.

Дизайнът на сградата на Пентагона
 
Не е тайна, че Министерството на отбраната на САЩ определено е със странен дизайн. Но това не е случайно. По съображения за сигурност не е необходимо сградата да е висока. Тя обаче трябва да е достатъчно голяма, за да може в нея да се разположат множество офиси. Към днешна дата там работят около 40 000 души и има място за паркиране на 10 000 автомобила. Сградата на Пентагона има почти два пъти по-голяма площ от Емпайър Стейт Билдинг, но коридорите му са построени толкова хитро, че отнема не повече от 6 минути, да се стигне от една точка до друга.
 
Вратите на президентската кола са неразрушими. Никоя бомба, поставена под колата, не може да го повреди, а прозорците са направени от най-издръжливото балистично стъкло. 
 
Въздушно филтриране в Белия дом
 
Това е наистина неочаквано. Задачата на системата за въздушно филтриране в Белия дом е да пречиства въздуха... Когато Доналд Тръмп става президент, по време на ремонта беше сменена 27-годишна климатична система. Въпреки това, преди време, когато в президентската резиденция нямаше подобни екстри, държавните глави прекарваха горещите месеци в лятната си резиденция.

Планът на Пентагона за апокалипсис на зомбита
 
Америка има план за оцеляване при зомби апокалипсис? Да, това е истина. Документът е озаглавен "CONOP 8888" - добре обмислен и подробен план за битка срещу зомбита. Въпреки това служителите споделят, че планът по никакъв начин не сигнализира, че инвазия на зомбита е на хоризонта. Това всъщност е модул за обучение, който доказа своята ефективност в продължение на много години. Така че вече не трябва да се страхуваме, ако настъпи зомби апокалипсис, защото Пентагонът ще ни спаси.
 
Източник: brightside.me