Не е изненадващо, че ако искате да се качите високо, ще трябва да се насочите към планините, пише profit.bg.


Има много популярни дестинации по света, които са на поне километър над морското равнище - от исторически археологически обекти, като Мачу Пикчу, до ски дестинации, като Аспен, Колорадо.

Ето защо ви предлагаме шест хотела, които са кацнали на над 1600 метра над морското равнище.

SUMAQ Machu Picchu, Агуа Калиентес, Перу: 2070 метра

Екскурзията до Мачу Пикчу е добре известна като доста тежка дестинация, но можете да си починете в град Агуас Калиентес в SUMAQ Мачу Пикчу.

Той е само на около 300 метра по-ниско от емблематичната забележителност, така че ако планирате пешеходен туризъм, от него може да направите леко изкачване - по-добре, отколкото да започнете на морското равнище!

Освен това има автобусен превоз, който може да ви докара доста близо до руините, ако предпочитате да направите спокойна обиколка.

Peaks Resort and Spa, Маунтин вилидж, Колорадо: 2895 метра

Ако се отправите към град Телурийд, вече ще сте на 2670 метра, но ако отседнете в Peaks Resort and Spa в съседното Мунтин вилидж, ще бъдете още по-високо.

Всъщност, една кабина е основният транспорт между градовете. Хотелът е един от най-големите в региона и може да се похвали с дълъг списък с удобства, като огромен спа център, открит и закрит басейн, водна пързалка, голф игрище.

Хотел Eiger, Мюрен, Швейцария: 1645 метра

Швейцария има 451 планини, повечето от които са на височина над 300 метра, което означава, че тук има много възможности за настаняване на голяма надморска височина.

Ако искате да сте малко по-далече от морското равнище, изберете хотел Eiger, който е на малко над 1 600 м. Хотелът се намира в сянката на Шилторн - връх от 2970 метра, чиято връхна точка е постижима с кабинковия лифт.

St. Regis Aspen, Аспен, Колорадо: 2440 метра

Обратно в Колорадо, хотел St. Regis Aspen предлага на своите гости луксозно настаняване на 2440 метра.

Склоновете на планината Аспен се спускат точно до вътрешния двор на хотела и дават чудесен подслон на запалените скиори. Но ако искате да сте във центъра на ски сцената, Аспен е на 15 минути пеша.

Hotel le Refuge, Tignes, Франция: 2100 метра

За ски приключения във Франция се отправете към Tignes, където през зимата можете да избирате от 74 маршрута и имате възможност за летни ски на глетчера Grande Motte.

Хотел le Refuge, който се намира на около 6900 метра, има очарователна история. Оригиналният хотел е построен през 1924 г., но е залят през 1952 г. от язовир. Настоящият хотел е построен през 1956 г. на по-голяма надморска височина.

Хотел Intermonti, Ливиньо, Италия: 1920 метра

Въпреки че голямата атракция на Ливиньо са ски пистите, през летните месеци посетителите могат да се насладят на близо 600 километра пътеки през италианските Алпи.

Препоръчваме хотел Intermonti, разположен на около 300 метра от ски лифта Teola-Pianoni Bassi. Хотелът предлага безплатен транспорт до лифта, града и пистите за ски бягане.