През последните години все повече хора избягаха от големия град и търсят имоти в близките населени места. Тенденцията започна от София, но се наложи и в Бургас. Хората избират да живеят на по-спокойно място и в голям имот - къща, но в същото време да е и близо до цивилизацията. В Бургас хората предпочитат кварталите Ветрен, Сарафово, Банево, а от селата най-предпочитано е Маринка. Заради големия интерес пазарът държи високи цени на имотите.

В тази връзка Флагман.БГ реши да събере на едно място 5-те най-скъпи къщи в Бургас, които са на пазара и чакат своите купувачи.

събрана на едно място снимките лукс къщите, за да видите предлагания имот и да прецените дали отговарят на реалната цена: 

Първи в класацията е луксозна къща в кв. Ветрен. 
Цената й е 790 000 евро. Имотът е с двор и басейн. Построена през 2012 г., тя е разгърната площ 411 кв. м, площ на земята- 450 кв.м. Жилището е като дворец - всеки един от етажите е с много стаи, има дори СПА със джакузи, сауна и стая за релакс, гараж за два автомобила, фонтан и басейн в двора. Имотът е с висока каменна ограда и видеонаблюдение.
На второ място в класацията ни попада къща 785 000 евро. 
В обявата не е посочена локацията на имота, който обаче е с впечатляващ вид. Масивната конструкция е с площ 980 кв.м. Освен модерното жилище, имотът включва огромен двор с площ от 2000 кв.м с декоративна растителност, отопляем вътрешен басейн и затворен гараж за 2 коли. Къщата се продава с пълното обзавеждане и оборудването от снимките.
Къща за 459 000 евро в кв. Сарафово е третото ни предложение.
В обявата е изтъкнато, че имотът се продава директно от собственика, а плащането може и да бъде разсрочено, възможен е дори и бартер. Къщата е триетажна с площ 350 кв.м и голям двор 850 кв.м. В жилището има всичко необходимо за луксозен начин на живот. Пред къщата има закрита зона за паркиране, тук също се предлага екстра СПА - баня-сауна, както и зона за барбекю.

Предложението, което заема 4-то място, е от кв. Банево. 
Имотът, който представлява две къщи - двуетажна и едноетажна, струва 450 000 евро и се намира във вилна зона Боровете. Жилището е функционален, подходящ за 2 семейства. Предлага се с обазавеждането, а като допълнителни екстри има камина и басейн в двора. Всички стаи са с панорамна гледка. А гаражът дори е със санитарен възел.


Последната къща в класацията ни също е на цена от  450 хил. евро.
Имотът представлява луксозна триетажна постройка във вилна зона Минерални Бани с РЗП 880 кв.м, двор 1230 кв.м. Къщата е в близост до главна улица, и в непосредствена близост до лечебни и балнеологични центрове и УМБАЛ ”Дева Мария”.