Следващите войни ще се водят не само във въздуха, но и в Космоса, и Москва вече се подготвя за тях. Това пише Business Insider в своето немско издание. То намерило потвърждение в публично изказване на доскорошния командващ руските ВКС генерал Виктор Бондарев.
Военните действия в Сирия показали растящото значение на високите технологии при водене на боя. Например Русия използвала около 10 космически спътника за следене на бойното поле, а руските ракети са управлявани от спътникова система.
 
Според него, бъдещите войни ще представляват „войни на високите технологии” и е съвсем разбираемо, че с пушки и автомати не може да се противостои на съвременните средства.
 
Според американските медии, само два месеца след навлизане в сирийската война през 2015 г. Русия вече имала в космоса 10 спътника за снимки и следене на бойните полета.
 
Русия изпитала в конфликта не само своята авиация, но и бронираните машини и ракети, изстреляни от подводници в Средиземно море и от стратегически ракетоносци. Изпитани са екипировката и индивидуалното въоръжение, проверена е тактиката. Нещо повече, Русия успя да разшири своето влияние в Близкия Изток, обобщава Business Insider.
 
Превод и редакция: БЛИЦ