Бивша фризьорка, която днес е пилот на самолет, с превърна в звезда в Instagram, благодарение на работата й и начина й на живот.

Сара Йохансон от Бурос, Швеция, има повече от 22 000 последователи заради невероятните й снимки, съобщава Daily Mail.

Те показват удивителната блондинка в униформа по време на работата й в пилотската кабина, както и на фона на екзотичните дестинации, до които лети.33-годишната шведка работи две години и половина като пилот на Boeing 737, обслужващ граждански полети. Сега тя лети с Falcon 7X и извършва корпоративни услуги.

"В Instagram получавам много съобщения от цял ​​свят. Това е много уникален начин за връзка с хората. Имам няколко нови близки приятели благодарение на Instagram", казва Сара.

"Обичам да летя. Това е чувство, което дори не мога да обясня. Обичам да се уча и да се развивам. В тази професия никога не спираш да учиш. Носиш огромна отговорност като пилот и трябва да имаш много познания в много различни области+, посочва пилотът. 

Една куриозна подробност е, че Сара се страхува да лети, преди да стане пилот.

Тя работи като фризьор, преди да открие истинското си призвание и да преодолее предизвикателствата, пред които е изправена, заради пола си.

Тя си спомня: "Многосе страхувах да летя. Когато бях на 16 г., имах възможността да седна в пилотската кабина. Бях напълно изумена от чувствата си, но по това време бях в училище и се обучавах ца фризьор. Открих фризьорски салон и годините минаваха. Накрая почувствах, че истинската ми природа е да бъда пилот. Така че намерих пилотско училище наблизо"."Подлагаха ме на допълнителни тестове много повече, в сравнение с другите ми колеги. Един експерт по симулатори искаше да се проваля на всяка цена, но аз успях", казва Сара.

"Работя усилено, за да бъда най-добрият професионалист. Знам, че съм добър пилот и искам да науча още повече от всички опитни капитани, с които летя. Не полът управлява самолета, а хората", посочва тя. 

Сара се надява нейните история и снимки в Instargam да покажат на хората, че никога не е твърде късно да преследваш мечтите си.