Главният свещен артефакт на Ватикана е Светото копие, с което, според легендите, страж е пронизал тялото на Иисус Христос. Смятало се е, че който го притежава, управлява света, защото то е надарено с огромна сила, която помага на притежателя си за завземането на властта, пише mymistic.

Това е един от артефактите, които много хора по света са желаели да притежават.

Копието на съдбата си има много имена. Някои го наричат Копие на силата, други Копие на Христос, трети  - Светото копие или Копието на Лонгин. Въпреки многото си имена, става въпрос за един и същ артефакт, който предизвиква страхопочитание и желание да бъде притежавано.

Легендата гласи, че който притежава копието, държи в ръцете си целия свят и това го прави невероятен късметлия.

Хората винаги са се стремили към властта, а за някои всички средства за постигането й са добри. Те търсят тайнствени предмети, обръщат се към магове и вещици, четат древни текстове и обръщат едва ли не целия свят в търсене на най-силните, които биха могли да дарят притежателя си с невероятна сила.

Откъде се е взело Копието на съдбата и защо именно с него е пронизан Иисус Христос?

Легендата гласи, че Копието на съдбата е създадено от първосвещеник на име Финеес, който се славел с магьосническите си способности. За създаването на копието използвал свещени техники, които надарили оръжието с невероятна сила.

От момента на създаването на мистериозния артефакт, който символизирал магическите сили на кръвта на юдеите, слуховете за него бързо обходили земното кълбо.  

То е било в много ръце и според легендите е помагало на собствениците си при постигането на високите им цели. Така за него  започват да мечтаят страшно много хора, дори и цели народи. Славата му станала още по-голяма, след като римският войник Лонгин пробожда разпънатия Иисус Христос и го дарява с безсмъртие.

След събитията с Христос около Копието на съдбата започват да се появяват нови истории за това кой го притежава и с каква сила се е сдобил благодарение на него.

Сред тях има легенда за кръстоносците, които притежавали копието и с помощта му успели да превземат Йерусалим. Казват, че самият Наполеон е притежавал Копието на съдбата, но го е изгубил и затова не успял да победи Русия във войната.

Копието се свързва и с Адолф Хитлер. Той копнеел да бъде собственик на древния предмет и вярвал, че това ще му помогне да завладее света. Известно е, че Фюрерът е обичал окултните науки и е търсил древни артефакти по целия свят.

За тези цели той не е щадял нито пари, нито хора и е изпращал експедициите си в най-отдалечените кътчета на планетата.

Но дори след като се сдобива с Копието на съдбата, той не успява да осъществи замисъла си и да подчини целия свят на волята си.

Никой не знае кой ще бъде следващият собственик на копието и какви неща ще направи, ако го държи в ръцете си.  Легендата за този артефакт е обвита в мистерия и никога няма да може да се разбере истината.
 
Превод: БЛИЦ