Всички помним разговорите за края на света през 2012 година. Тогава, според учените, в деня на зимното слънцестоене, 21 декември, приключва поредния цикъл по календара на маите, което означава настъпване на Армагедона. А след като нищо не се случи, бе казано, че предците ни са се объркали и краят на цикъла означава само край на цикъл, но не и на света, а занапред маите просто не са успели да си напишат календара.

Оттогава всяка година се появяват заявления, че настъпилата година със сигурност ще ни е последната. Така, че ако се опитаме да си спомним всичките обещания за края на света, то списъкът ще излезе доста дълъг. Вече над 10 години умираме по 20 пъти всяка година. 

Естествено, 2018 година не прави изключение. Ето няколко гръмки теории и заявления по този повод. 

 

Потоп

Да започнем с най-баналното. Американският професор Джеймс Хансън твърди, че през пролетта на 2018 година ще настъпи климатичен ад на земята. Ще започне да вали дъжд, който ще се излива с месеци. В крайна сметка, Великобритания, Испания и Италия ще се окажат под вода, а Индия ще бъде ударена от чудовищно цунами.  

А след това бавничко под вода ще се окажем и всички останали. Професорът основава на своите прогнози на данните за климатичните промени, а причината, разбира се, ще бъде глобалното затопляне. Тези идеи отдавна не са нови. Още през 2004 година излезе култовият филм на Роланд Емерих "След утрешния ден", а след това и лентата през 2012 година със същото име "2012". 

Метеорит

Според втория сценарий, тази година ще ни унищожи метеорит или комета. Също е банално, това го чуваме всяка година. Този път прогнозата за небесното тяло на смъртта направиха индийците хопи, позовавайки се на някакви си свои древни текстове.  


 

Трябва да е каже, че старейшините на племето дори са провели среща с американската администрация, за да предупредят човечеството за опасността. Но НАСА постоянно следи всичките обекти, които потенциално биха могли да падната на Земята. Засега такива няма, може да се спи спокойно. 

Война

Нито една година не минава без поредното "разшифроване" на предсказанията на Нострадамус. Тази година пророкът твърди, че през 2018 година ще започне голяма война между християни и мюсюлмани.  

Изглежда, че тълкувателите разшифроват не предсказанията, а челата на вестниците, затова в момента всеки един човек може да каже, че такава война е напълно възможна. 

По тази тема са и предсказанията на пророчицата Сюзен де Уере, която разказа, че през текущата година Северна Корея ще започне ядрена война. 

Идването на Антихриста

Френският конспиратор Матьо Жан Марк Джоузеф Родриго представи следната теория, че на 24 юни 2018 година ще се случи пришествието на Антихриста. Своите думи той подкрепя с цитати от книгата "Откровение": "Ще му бъде дадена власт да действа в течение на 42 месеца. Ще има мъдрост. Отчети числото на звяра, който има ум, защото това число не е човешко; неговото число е 666". Правейки някакви сметки въз основа на текста французинът е получил и въпросната дата.  

Останалото 

А и самоте конспиратори винаги са на ниво. На 1 януари всяка година те се събират на консултации, на които измислят какви ли не глупости.  

Тази година, както и миналата, наборът е абсолютно стандартен. Става дума за рептилите и планетата Нибиру, или други висши същества, които отдавна тайно ни управляват. Появата на Антихриста или, напротив, на някакъв друг пророк. Разбира се има и милиони варианти за войни и така нататък. 

След дълги години на вечни обещания за Апокалипсиси хората вече трябва скептично да се отнасят към думите на пророците и всички останали. Но, поради неизвестни причини, хората продължават да вярват.  

Превод и редакция: БЛИЦ