Първата Зелена спирка в морския град се намира в Индустриален и логистичен парк Бургас, пише "Флагман".

Тя е в непосредствена близост до новата модерна административна сграда в зоната, която е проектирана и осъществена като свързващо звено между градската среда и природата.

Съвсем скоро в този район ще бъде изграден и кей, откъдето ще могат да бъдат наблюдавани десетки видове редки птици, прелитащи по маршрута „Виа Понтика“.

Уникалната среда за бизнес в Индустрален и логистичен парк Бургас вече привлече 35 фирми, които закупиха терени в зоната, 15 от тях вече работят активно в новите бази, сред тях са: „Хирдобетон“, „Термал Инжинеринг“, „Джей Ел Пи", „Мегатрон“, Volvo Group и др.

В ход е реализирането и на най-мащабната инвестиция в зоната и за града през последните 30 години – изграждане на “Научно-изследователски и производствен комплекс”, където ще се извършва рециклиране, ремонт и нанасяне на защитни покрития на части за самолетни двигатели.

Инвеститор е украинската компания “Сигматек” ЕООД, която е световен лидер в тази област и работи с гиганти като “Боинг”, “Еърбъс” и други. 
Стойността на инвестицията е 30 млн долара.

Архитектурата на новата сграда символизира симбиозата между елементите въздух, вода и земя. Към фасадата на сградата по оригинален начин е стилизирано лебедово крило
Под крилото на лебеда се е сгушила красива градина
От залата за отдих се отхрова невероятна панорама

Ахитектурното бижу бе завършено преди дни и има за цел да се превърне в център за конференции, бизнес форуми, отдих, почивка и спортни активности за всички работещи и посещаващи Индустриалната зона.

"Заради големия интерес на фирмите, които инвестират в Индустриалния парк към различни активности, в сградата е изградено и футболно игрище. В момента се подготвя провеждането на футболен турнир. Събитието се очаква с голям интерес и вече всички компании са излъчили своите отбори, поканени са и отборите на останалите бургаски фирми, развиващи се на територията на града", обяви кандидатът за четвърти мандат за кмет на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов при стартирането на първия Бизнес рън в Бургас, който се проведе край новата административна сграда.

Първото събитие, което ще се проведе в новата сграда, е Германо-български икономически форум, насочен към добрите практики и възможности за инвестиции, съвместна работа и партньорство между България и Германия. Събитието ще се проведе на 14 октомври (понеделник) от 9:30 ч. до 15:30 ч.