Луково остава под обсада. В селото има гранична полиция, жандармерия, следови кучета, термо камери, хеликоптер облита деня през района. Акцията по издирването на Росен Ангелов продължава, но както и през изминалите 9 години неуспешно.

От 2009-та до 2018-та година криминално проявената и опасна личност, която е осъждана за блудство с малолетни, е на свобода. Експерти не отричат, че може да има и други подобни случаи. По данни на МВР от 2016-та година, цитирани в медиите, има около седем хиляди души, които се издирват по подобен начин. 

Кметът на Луково също не е обърнал внимание на самонастаняването на Росен Ангелов в селото. На мястото, където той е живял може да се види, че убиецът е тренирал с огнестрелно оръжие. Защо и как един криминално проявен може да бъде оставен девет години на спокойствие и необезпокояван от властите? На 22-ри декември 2009-та Росен Ангелов е осъден за блудство с дете на 12 години. Именно през 2009-та, когато Росен Ангелов е получил третата си присъда за блудство, от полицията са посещавали кмета на селото, но не е ясно защо не са стигнали до къщата, където живее престъпникът. 

БЛИЦ припомня, че бившият шеф на Националната полиция генерал Васил Василев посочи с пръст неочакван виновник за кървавата екзекуция в Нови Искър.

Каква е последната информация, която властите имат за шесторното убийство?

Полицията заяви, че мотивът за шесторното убийство е личен. Росен Ангелов е имал шестмесечна връзка с Кети Кюхова. Кога точно са имали връзка, властите не могат да уточнят. Кети Кюкова и Р.А. се познават от десет години. И двамата са живели в Дружба, както и в Люлин. Тя е работила в Надежда, а той е живял на адрес близо до нея. Полицията предполага, че първо е била убита тя, но не на мястото, на което бе намерен трупът й.

Разследващите казват, че след като я е убил, Росен Ангелов се е преоблякъл, оставил е дрехи напоени с кръвта й нахлул в къщата, за да убие останалите членове на семейството, защото майката на Кети Кюхова знаела, че тя има връзка с него.

Все още е необяснимо как убиецът е бил изненадан, че има много хора в къщата, а от друга е бил подготвен със сериозен боен арсенал.

Освен личния мотив, полицията все още не можем да намери друг. Кети Кюхова е била убита около 19:00, докато семейството й към полунощ. Не е ясно какво се е случвало в този времеви интервал, както и дали и как семейството е търсело изчезналата Кети, защото не са позвънели на нито един от съседите, за да попитат дали са я виждали, след като тя е излязла да разхожда кучето, което се прибрало без нея.

Повече вижте във видеото на Нова телевизия:ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!