Клиентите на интерактивната телевизия на А1 вече разполагат с бърз достъп до YouTube и YouTube Kids – директно от главното меню на Xplore TV. Приложенията YouTube и YouTube Kids в Xplore TV предоставят цялото съдържание, функционалности и навигация, които клиентите са свикнали да ползват на своя телефон или компютър.

Сега те могат още по-удобно да достъпват личните си плейлисти и абонаменти, да гледат любимите си видеа, директно от екрана на своя телевизор. Приложението YouTube в главното меню на Xplore TV може да бъде управлявано и през смартфон.
С YouTube Kids в Xplore TV родителите могат да бъдат сигурни, че детето няма да попадне на неподходящо съдържание. Всички видеа са подредени по възрастови групи – за най-малките до 4 години, за децата между 5 и 7 години и съответно за от 8 до 12-годишните. Съдържанието е категоризирано по жанр – поредици, музика, обучение, препоръчани и др.

Достъп до YouTube и YouTube Kids имат всички клиенти на Xplore TV. Интерактивната телевизионна платформа А1 Xplore TV предоставя достъп до 4K съдържание. Тя се адаптира към зрителските предпочитания и препоръчва предавания и филми според тях. Функциите за универсално търсене и интуитивният потребителски интерфейс улесняват достъпа до съдържание в програмата и Видеотеката с хитови заглавия. С добавянето на YouTube и YouTube Kids към A1 Xplore TV компанията продължава да се грижи за предоставянето на разнообразно и качествено съдържание на своите клиенти – телевизионно, кино, а вече и достъп до най-ползваните приложения за достъп до видеа.
 
А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.
 
A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.