Ето с какви гозби Борисов ще скрие шапката на евролидерите
„В менютата сме се постарали да използваме в най-голяма степен местни продукти, обработени по традиционно български начин“, каза главният готвач Борислав Паунов. На масата по време на официалния обяд ще бъдат сервирани три вида салати, а основни блюда са баница с трюфел, боб, леща и терина от дроб и ярешко роле с пресни картофи, сирене и горски гъби. Десертът пък е мляко с горски плодове и козунак с рози.
По време на вечерята пък европейските лидери ще опитат като предястие трилогия от салати-„Шопска“, „Снежанка“ и „Зелена“, предястието е вариация на кюфтета с лютеница и пържени картофи, а основното е биволско бонфиле от ферма в Стара планина със сос от български черни и бели трюфели, пюре от земна ябълка и пащърнак, гарнирани с бейби моркови. За десерт главният готвач е приготвил класически ореховки, обогатени с кисело мляко и рози и мус от малини и ягоди. „Това е моя интерпретация, която ще придаде на вкуса цветност, свежест и многопластовост“, обясни шеф Паунов.
Той поясни, че менюто лесно се адаптира за вегетарианците и гостите с хранителни алергии.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Последвайте ни
0 Коментара: