Българско председателство на Съвета на ЕС започна. Важни гости вече се стичат към Националния театър „Иван Вазов“. От официалната страница на БГ председателството пуснаха невероятно видео. То показва пристигането на гостите в реално време. 

Вижте и вие какво важно мероприятие се случва на пъпа на София, за което цяла Европа ще пише.Само преди минути там пристигна и премиерът Бойко Борисов, който бе в компанията на председателя на Европейския съвет Доналд Туск.Малко след премиера на събитието пристигна и президентът Румен Радев.


На важното събитие очаквано е и министърът, отговарящ за представянето ни пред Европа - Лиляна Павлова.Тя посрещна Борисов и Туск. тримата си направиха и обща снимка.


Павлова лично посреща гостите, с които се снима.


БЛИЦ припомня, че малко по-рано днес стана ясно, че на премиерът Бойко Борисов му предстой важна среща след няколко часа, която ще е с важен дипломат от ЕС.

Медията ни припомня, че докато текат важните събития за европредседателството ни в центъра на София има и протест, който е в зашита на зимния туризъм у нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!