Днес откриха мотосезона в София, в който се включиха над 5000 мотоциклета и повече от 15 000 любители на моторите. Сборният пункт по традиция бе площад „Св. Александър Невски”, където бе и репортер на БЛИЦ, който отрази събитието.
Шествието премина по същия маршрут като миналата година. Трасето е от пл. "Св. Ал. Невски", по улица "Оборище", бул. "Васил Левски", алея "Яворов", бул. "Вапцаров", бул. "Черни връх", бул. "България", където едното платно ще бъде затворено от бул. "Пушкин" до пътен възел "Бояна.

Тази година откриването на мотосезона е под мотото „Внимание и толерантност на пътя”.

Заради откриването на мотосезона ще има временна организация на движението по някои улици в столицата и промени в маршрутите на две автобусни линии. 

От 07.00 до 12.00 часа на 1 април 2017 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на участниците в мото шествието както следва:
- на пл. „Св. Ал. Невски”;
- на ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”.
От 11.00 до 19.00 часа на 1 април 2017 г. се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на Околовръстен път между пътен възел „Бояна” и Национален исторически музей.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва:
От 09.00 до 12.00 часа на 1 април 2017 г. по:
- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”;
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;
- ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”;

От 11.30 до 18.30 часа на 1 април 2017 г. по:
- южното пътно платно на „Околовръстен път” между ул. „Ал. С.Пушкин” и пътен възел „Бояна”.

От 11.30 до 18.30 часа на 1 април 2017 г. се променят частично маршрутите на автобусни линии с номера 63 и 111, както следва:

- № 63 – от бул. „Бр. Бъкстон” /посока Бояна/ надясно по Околовръстен път, наляво по ул. „Ал. С. Пушкин” и по маршрута си, в обратна посока маршрута не се променя;

- № 111 – от бул. „Никола Петков” (посока ж.к. „Младост”) по бул. „Ал. С. Пушкин”, ул. „Даскал Ст. Попандреев”, „Околовръстен път” и по маршрута си, в обратна посока маршрута не се променя.

В променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки.