Името, дадено ни от нашите родители, понякога е много важно за нашия живот в бъдещето и ни казва много за нас. Разбира се, няма да се радвате, ако се казвате Марихуана Пепси Вандик, но тази жена има точно такава съдба.

Тя обаче е решила да приеме необичайното си име, дадено ѝ от родителите ѝ и дори придобива докторска степен по въпроса за нейното име.

Марихуана Пепси Вандик отказа да промени името си, за да докаже на себе си и другите, че е възможно да се преодолеят предразсъдъците. Тя вече е майка на дете, а миналия месец официално стана д-р Марихуана Пепси, след като получи докторска степен в Университета на Уисконсин.


Майката на Марихуана е вярвала, че името, което ѝ е дала, ще я „направи известна по целия свят”, казва д-р Вандич.

Тя обаче е напуснала дома си, когато е била на 15 години, завършва гимназия и факултет и вече е придобила докторска степен. Пътят ѝ до тук обаче не е бил лек. Била е осмивана в училище, а учители и шефове ѝ са се опитвали да я принудят да промени името си, но тя отказвала."Хората правят толкова много от това", каза тя.

Темата на нейната докторска степен е свързана с нейното име - „Черни имена в бели класни стаи: поведение на учителя и възприятията на учениците“.

Марихуана Пепси работи в Университета в Белойт и казва, че независимо от името ѝ, тя никога не е пушила марихуана и не е пиела пепси.