Работя върху извинението си към Владимир Путин, заяви американският журналист Брайън О Райли, предаде РИА Новости. Работещият във "Фокс нюз" водещ посочи срок, когато ще поиска прошка от руския президент.
"Търсенето на извинение от такъв могъщ човек, какъвто е стопанинът на Кремъл, е сериозна работа. Необходимо ми е много време, за да се подготвя. Сигурно ще бъда готов към 2023 г.", заяви той в предаването си снощи.

Кремъл смята за недопустими и оскърбителни изказванията на журналиста от Fox News по адрес на Русия Владимира Путина, натърти вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин смята, че журналист от медията умишлено е провокирал американския държавен глава по време на интервю.

На новите заяждания от страна на американския журналист Песков днес реагира с многозначителен коментар, че Кремъл ще държи на мушката Бил О'Рейли. "С този джентълмен имаме различни разбирания за добрия тон и правилата на възмитание. Но ние сме много добри и търпеливи. Сега ще си отбележим в календара 2023 г. и тогава пак ще му припомним какво трябва да направи", каза Песков.

Както БЛИЦ вече информира водещият О’Райли, искайки от новия американски президент отговор как ще се развиват отношенията му с руския лидер, на няколко пъти провокира Тръмп: „Но той е убиец въпреки всичко. Путин е убиец“.
 
„Има много убийци. И ние имаме много убийци. Ти, какво, да ни си мислиш, че нашата страна е толкова невинна?“, бе реакцията на Тръмп.

Вчера Песков от своя страна заяви, че не може да коментира думите на Тръмп, докато те не бъдат официално потвърдени от пресслужбата на Белия дом.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!