„Ислямска държава” екзекутира свой пленник по нов и особено жесток начин. Членове на групировката буквално разкъсаха мъж на парчета, след като стреляха по него с артилерийско оръдие, съобщава „Дейли Мейл”.
Традиционно, терористите се „похвалиха” с публичната екзекуция с видеоклип, разпространен в интернет. Филмчето е озаглавено „Аллах ще ви е достатъчен срещу тях 2”. Предполага се, че то е заснето в окупирания от групировката регион на Сирия около река Ефрат, близо до границата с Ирак.
 

На него се вижда пленник, облечен в оранжев затворнически костюм. Той е коленичил на земята, а джихадистите стрелят по него с мощно оръдие. За да подсилят ефекта, те показват цялата сцена на забавен кадър. В клипа са показани и две екзекуции чрез обезглавяване.
 
Пленниците на групировката са убити, защото били част от новата сирийска армия, която е обучена от американски военни. Пред камерата те са обявени за шпиони, а след това са обезглавени. Екзекуторът показва особена жестокост към първия „шпионин” като забива ножа си във вече мъртвото му тяло. На втория първо му е прерязано гърлото преди да бъде напълно обезглавен.
 

Клипът започва с кадри, на които американският президент Барак Обама говори за Ирак. Показани са снимки и на  важни командващи от американската армия.
 
Както е известно, „Ислямска държава” често пуска в интернет снимки и видеа от  публични екзекуции на свои пленници, обвинени в най-различни престъпления – шпионаж, предателство, нарушаване на законите на шериата, симпатии към западните ценности и дори само защото са християни.

Следващото видео е от серията пропагандни материали на групировката, с които тя се опитва да всява ужас у противниците си, както и у хората, които живеят на контролираната от тях територия. На него се вижда как мъже биват разпъвани на кръст и брутално екзекутирани на публични места пред очите на голям брой зрители.
 

Превод и редакция: БЛИЦ