МВР разполага с данни, че причинителят на тежката катастрофа край Драгоман Фарук Бекташ най-вероятно се намира в Германия и по този повод се очаква да има резултат от издадената вече европейска заповед за арест. Това обяви заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, цитиран от БГНЕС. 
Нямам информация, че турският гражданин Бекташ се намира в Турция. По-голяма е вероятността той да се намира в друга страна, за която ние сме направили съответните постъпки в момента. Не искам да влизам в детайли. При предприетите мерки има издадена европейска заповед за арест на лицето и той, уверен съм, в скоро време ще бъде върнат в България за стартиране на процедурата, добави Арабаджиев, цитиран от БНР. 

Тежката катастрофа стана на 24 юли. Двамата мотористи - Таня и Бойко Бойкови, тръгнали на мотор за Австрия, за да видят внука си, бяха пометени от Фарук Бекташ, движил се със 120 километра в час при разрешени 60. След това турският шофьор получи мярка „домашен арест” и се укри от закона. 

Властите го обявиха за общодържавно издирване и поискаха съдействие от турските си колеги. Тежката катастрофа и решението на съдийката Недялка Николова, която промени мярката в "домашен арест" обаче предизвика гнева на българските мотористи, които подеха протести и обещаха, че акциите им няма да спрат. Те настояват за промяна в законодателството, която да гарантира, че виновните за смърт на пътя ще получават адекватно наказания и няма да се допуска укриването от закона на виновниците.