Хората от квартал „Трендафила 2″ в Габрово са вцепенени от ужас след мистериозната смърт на 20-годишната красавица. Както БЛИЦ съобщи, в 13:10 часа в събота в полицията е подаден сигнал за намерено лице в безпомощно състояние пред жилищен блок.
На място незабавно е изпратен полицейски екип и екип на спешна помощ. Установено е, че става въпрос за момиче на 20 години от Габрово, което веднага било откарано и настанено в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в критично състояние, с опасност за живота. За съжаление младото момиче издъхнало в болницата, съобщава gabrovonews.bg.Живеещи в блока разказаха,  че познавали добре починалото момиче и били с много добри впечатления за нея. Тя била лъчезарна, приветлива, усмихната, уважителна и спортистка. Тренирала карате. Живеела при родителите си в блока. Работела като сервитьорка в местно заведение. Имала планове да учи висше образование в Свищов и планирала да прекара лятото си, работейки по Черноморието.Съседите нямат обяснение за мистериозната й смърт, още повече на факта, че когато забелязали момичето под терасите си, то било само по бельо, а до тялото й имало пластмасов стол. Чули зловещото тупване и видели девойката на поляната зад блока. Била все още жива.След подадения на тел.112 сигнал бързо дошла линейка. Спешният екип извършил мълниеносно необходимите манипулации, качил обездвиженото тяло на пострадалата в линейката и я откарал към болницата, където по-късно през деня починала.

Междувременно днес Прокуратурата разпространи информация, според която се разследва дали  смъртта на младото момиче е причинена от друго лице.
Разпитват се свидетели на трагедията. Извършени са неотложни следствени действия. Работата по цялостното изясняване на кошмарния случай продължава.

Образувано е досъдебно производство за изясняване обстоятелствата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!